Voor schrijvers, door schrijvers
545 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

506 Hits

Publicatie op:
contradictie

 

Toen ik vanmorgen vroeg, om kwart voor 12 wakker werd besloot ik er maar meteen uit te gaan.

Drie uur later stak ik mijn voeten een voor een tegelijk over de rand van het bed.

Mijn pantoffels kon ik niet vinden. Ik keek onder het bed en zag 12 paar pantoffels staan.

Ik liep naar de badkamer, liet het bad leeglopen en stapte er in.

Nadat ik mezelf met tandpasta had ingezeept spoelde ik me af en trok mijn jas aan.

Ik poetste mijn tanden met eishampoo en bewerkte mijn haren met de gootsteenborstel. Nog wat vim onder de oksels en ik kon naar beneden.

Mijn ontbijt had ik de vorige avond al klaargemaakt, zodat ik alles nog bij elkaar moest zoeken.

Na een flink bord boerenkool kon ik de dag weer aan.

Nog wat gymnastiek oefeningetjes - dat valt niet mee met zo’n lege maag - en ik begon in een rap tempo aan mijn huishoudelijke taken.

Ik zette de ontbijtvaat in het bad, deed de kraan open en keek er  de rest van de dag niet meer naar om.

Daarna keerde ik de stofzuigerzak om op het kleed en deed er de inhoud van de prullenbak bij. Opruimen hoeft niet, dat doe ik een keer per jaar bij de grote schoonmaak.

Ik klom omlaag naar de slaapkamers en stopte wat schone was in de wasmachine. Even kijken of er nog genoeg vuil spul in de kamers rondslingert, dan kunnen we de kasten lekker leeg houden.

 Nee, alles is opgeruimd. Zou je ze niet? Ze leren het nooit!

Zo, tijd voor een pauze. Bij een flinke borrel maakte ik een boodschappenlijstje voor de komende 10 jaar. Vorige week heb ik een verjaardag, daar moet ik het een en ander voor in huis halen. Er komt niemand dus ik moet heel wat inslaan.

Ik zette hier en daar een emmertje neer tegen de lekkage in de badkamer , trok al mijn kleren uit, want het was koud buiten, en pakte de step om boodschappen te  doen. Op de snelweg aangekomen voerde ik mijn snelheid op tot 500 km per uur, ma een tijdje trok ik mijn landingsgestel in en steeg op.

Na enige dagen vliegen was ik in het winkelcentrum. Handig, zo lekker dichtbij.

Ik ging nergens naar binnen, maar haalde mijn boodschappen uit de tassen van degenen die al buiten waren. Het was niet veel; aardappelen, wc papier, blikken verf, een boor, een rol tapijt, behang, een bankstel, 6 pakken hagelslag, een paar flessen spiritus, 20 paar schoenen in maat 60, en een baal hondenbrokken voor de goudvis. Dat beetje kon ik makkelijk in mijn handen houden, en ik stepte weer terug naar huis.. Zo, allemaal een stuk slagroomtaart van vorig jaar voor het avondeten, en dan meteen naar bed!

Gisteren komt er weer een nieuwe dag!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "contradictie"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Lees en beweeg (339) Eelco Visser 19-04-2020

    Bewegen is een gezonde bezigheid. Bewegen zet het hart aan tot sneller en krachtiger pompen, brengt de longen tot ontplooien en, niet te vergeten, zet de hersenen aan tot denken. Ook lezen zet...

    Lees meer: Lees en beweeg