Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Blog
Inzendingen: 649
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Gezichtsmaskers
© Han Maas op .
Aantal hits: 384

‘25 procent korting op gezichtsmaskers’, lees ik. O, het gaat niet om mondkapjes, want die maakt L’Oréal niet.
‘Laat boodschappen doen dan is het stil’, blijkt hetzelfde effect te hebben als ‘ vroeg naar het strand bij mooi weer’.
‘Hij mist zijn juf, vanmorgen moest hij huilen,’ zegt een ouder die dat coronaal gedwongen is geworden tegen een van hetzelfde soort – een ouder om je heen, daar schiet een kind ook van vol.

Tafels en stoelen bezetten het trottoir. Studenten doen een bierrrtje. Vlaggetjes van de gevels tot aan de bomen – ik loop wel om via de weg, hoor. Isolatie van de trottoirbezetter of van de notoire passant?
‘Verbinden’, ‘samen komen we er wel doorheen’, ruik ik in de gebakken avondlucht.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Gezichtsmaskers"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Column.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !