Voor schrijvers, door schrijvers
542 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

208 Hits

Publicatie op:
Gouden Televizier-Ring - lieve Tim

Dat Chantal Janzen zelfs zonder extensions haar prijs zou komen ophalen, ja dat wisten we wel. Maar dat griezel Meiland op 59-jarige leeftijd de prijs voor aankomend talent zou krijgen was niet te voorzien. Hoewel, hoelang heeft hij er niet over gedaan om uit de kast te komen? Talent verloochent zich niet.

De mooie Miljuschka Witzenhausen viste achter het op haar jurk gelijkende (mooie!) visnet, waarin ze zich had gehesen. Ze komt terecht op voor vrouwen met een maatje meer. Maar dat wil niet zeggen dat je je rond moet eten, want wat er aankomt, gaat er niet vanzelf af. En je wil toch later niet de felbegeerde prijs in ontvangst nemen als presentatrice van het programma Obese, neem ik aan. Let op je gezondheid!

Behalve als presentator van Spuiten en Slikken – het voorlichtingsprogramma van BNN voor drugsgebruik – waarin hij zijn eigen wiettuintje had, was Tim Hofman overal voor genomineerd. Maar Spuiten en Slikken is verleden tijd, hier had hij zijn mond van vol. Nee, Tim is een lieve jongen die uit handen van M. v. N., ex-DWWD, de Gouden Televizier-Ring krijgt. Stemmen heeft hij uiteraard van online-publiek gekregen, maar bij DWWD was hij vaak te gast, als voorvechter van het kinderpardon. Over de rug van een met uitzetting bedreigd vreemd bijdehand ventje dat hij had meegenomen, streed hij voor de goede zaak. Ook doet hij dat in het online programma #BOOS. Dat hij als galbak een gebroken kaak hierdoor opliep, neemt hij voor lief, lieve Tim. En nu ‘pikt hij een lijk mee’ als presentator van het programma Over Mijn Lijk. Hier worden doodzieke jongeren helaas niet beter van. Ik denk toch even terug aan Johnny de Mol, als winnaar van SynDROOM enkele jaren geleden. Ook zo’n lieve jongen.

Een wat oudere bescheiden man, die het niet van online moet hebben, zit geduldig te wachten. Met hem is – hoe tegenstrijdig dan ook – een videoverbinding. Van komiek heeft hij zich ontwikkeld tot presentator en geweldig acteur. Een écht (aankomend) talent op latere leeftijd, het kan wel! Hij valt buiten alle prijzen: André van Duin.

Een meisje uit Den Haag kijkt met haar maatje meer verlekkerd naar de jurk van Miljuschka.

‘Je zult toch even moeten wachten tot je achttien wordt,’ zegt haar vader. ‘Maar dan krijg ik maar tienduizend euro, papa.’ ‘Welnee, oom Mark zegt dat je een apart meisje bent. Je krijgt heus wel wat je toekomt, lieverd.’


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gouden Televizier-Ring - lieve Tim"

11.10.20
Feedback schrijfkwaliteit
Goeie column Han!
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Koffiedikkijkers (360) Eelco Visser 23-04-2020

    De schoenlapper bij mij in de buurt heeft het zwaar. Hij is van alle markten thuis. Zo kan hij schoenen oplappen, sleutels maken, kleren stomen en tassen vermaken. Toch komt er niemand naar zijn...

    Lees meer: Koffiedikkijkers