Skip to main content
Han Maas

Happy Singles’ Day – Dag van de Mantelzorg

© Han Maas op 11.11.2021.

Op een grauwe donderdag worden de singles in het commerciële zonnetje gezet: het is Happy Singles’ Day, die zijn oorsprong in China kent. De apostrof achter ‘Singles’, suggereert een bezit. Maar is die dag wel van de persoon (om het non-binair te houden) die als alleenstaande door het leven gaat?

Ook niet-singles zien de hele dag over de torenhoge stapelkortingen hun hebzucht niet meer.

Nadat de liefdeloze persoon eerst zijn QR-code – excuus, ‘QR-code’ is nu eenmaal een de-woord, dus ‘zijn’ – in een restaurant heeft getoond om aan een alleenstaand tafeltje wat te eten en te drinken, en vervolgens zijn pinpas (ook een de-woord) in diverse winkels heeft gebruikt, gaat de persoon berooid maar zelfliefdevol naar huis, met in het vooruitzicht Happy Friday, over een paar weken. De middenstand lacht, net als de Chinezen, maar die lachen altijd.

Gisteren was het de Dag van de Mantelzorg. In Amsterdam worden mantelzorgers getrakteerd op een luxe lunch in een chic restaurant. Van twaalf tot twee zijn ze welkom. In de uitnodiging staat dat een QR-code of een negatief testresultaat overlegd moet worden. Met de nodige weerzin zal dit minder moeite kosten dan om bij de diverse overheidsinstanties te bewijzen dat ze mantelzorger zijn – zonder zichzelf te willen bewijzen.

Meer tijd is er niet. Dat kan ook niet, want een mantelzorger – man, vrouw, single of wie of wat dan ook – moet in weinig tijd stapels werk verzetten.

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
10-12-2023

Hits

900 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  11.11.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Treffend, vooral die laatste zin.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.