Voor schrijvers, door schrijvers
545 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

381 Hits

Publicatie op:
Herhaling
FOX Sports heeft de afgelopen maanden volgens mij weinig anders gedaan dan memorabele wedstrijden herhalen. Maak je mij bij mee, absoluut. Potjes voetbal waarvan ik de uitslag al weet worden niet minder interessant als ik ze voor de tweede of derde keer zie. Samenvattingen van wedstrijden waar ik zelf bij was vind ik helemaal vet genieten. Nog een keer die heerlijke goal van Promes en die fenomenale pass van Ziyech. Kom maar door, ik krijg er geen genoeg van.
 
Datzelfde geldt voor een spannende film zoals Loft, die vorige week weer eens op de publieke zender werd gegooid. De eerste keer in de bioscoop, begin 2011 meen ik, vond ik hem geweldig, dus waarom zou dat de tweede, derde en vierde keer ineens anders zijn? Oké, ik weet allang wie dat lijk in de loft is en wie dat op z'n geweten heeft. Maar dat maakt niet uit, want er gebeurt zo lekker veel in Loft. Mooie dialogen, onverwachte plotwendingen, gespeeld door een ijzersterke personele bezetting. Even serieus, als ik bij de cast alleen al Barry Atsma en Fedja van Huêt zie staan, durf ik mijn vrije avond wel op het spel te zetten hoor. Die zijn het aangluren meer dan waard en verkwanselen hun talent, voor zover ik weet, niet aan middelmatige producties. Het leven is immers te kort voor slechte films. Of niet?
 
Ken je The Graduate, uit 1967? Geeft niet, ik was er zelf ook bij lange na niet bij. Kort gezegd komt het verhaal erop neer dat de pas afgestudeerde Benjamin (Dustin Hoffman) rotzooit met de veel oudere Mrs. Robinson (Anne Bancroft). Voordat het zover is bezigt eerstgenoemde de, wat mij betreft, legendarische quote: 'Mrs. Robinson, you're trying to seduce me. Aren't you?' Decennia later in Nederland jammerlijk voorbij gestreefd door het roemruchte Floddercitaat 'Buurman, wat doet u nu?' Terzijde uiteraard.
 
Goed, na die geslaagde 'seduce' poging dreutelt deze film verrukkelijk traag verder op de allervriendelijkste klanken van Simon & Garfunkel. Geen loft of lijk te bekennen. Wonnen ze in die tijd gewoon Oscars en Bafta's mee hè?! Er gebeurt zo'n anderhalf uur geen ene reet totdat de bewuste Ben(jamin) z'n uiteindelijke meisje (saillant detail: dat is is Miss. Robinson, de dochter van Mrs.) wegkaapt bij haar bruiloft en vlucht per lijnbus. Zij in bruidstenue, hij met een gescheurde jas.
Waarom ik dit weet? Heb 'm zeker tien keer gezien. Op VHS.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Herhaling"

22.05.20
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Lees en beweeg (339) Eelco Visser 19-04-2020

    Bewegen is een gezonde bezigheid. Bewegen zet het hart aan tot sneller en krachtiger pompen, brengt de longen tot ontplooien en, niet te vergeten, zet de hersenen aan tot denken. Ook lezen zet...

    Lees meer: Lees en beweeg