Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Het Sociaal VangNiet

Omdat het leven soms zo onrechtvaardig kan zijn en het Nederlands sociaal vangnet klaarblijkelijk aan vervanging toe is, gaat mijn bloedend hart uit naar familie X.

Peter en Magda zijn sinds hun eerdere scheiding een stel. Hun relatie is goed en zij leven een fijn, modaal, leven.
Peter en Magda hebben tot voorkort altijd goed aan de weg getimmerd, financieel gezien. Hij als fysiotherapeut, met een eigen praktijk en zij als filiaalmanager van een schoenenzaak. Het gezin heeft wel een financiële erfenis, inclusief BKR-notering, vanuit de scheiding meegenomen.
Omdat het samengesteld gezin vijf kinderen heeft, is moeder een aantal jaar geleden gestopt met werken om het co-ouderschap en de facilitaire rompslomp die dat met zich meebrengt, het hoofd te kunnen bieden.

Totdat op 12 april vorig jaar het noodlot toeslaat.
‘Magda, je spreekt met Rob, een collega van je man. Ik wil dat je even gaat zitten. Peter is zojuist met spoed door een ambulance opgehaald en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Het lijkt erop dat hij een beroerte heeft gehad.’
De maanden die volgen staan in teken van herstel en revalidatie. Peter zal niet meer kunnen werken, dansen of autorijden. Praten is geregeld lastig en zijn rechterbeen sleept tijdens het lopen.
De eerste COVID-19-quarantaineperiode breekt aan.
Magda ziet dat het gezin ook een flinke financiële aderlating heeft gedaan. Ondanks het ziekengeld van Peter is hun inkomen meer dan gehalveerd. Vanwege COVID-19 is het onmogelijk om aan een baan te komen en alle toeslagen die het gezin ontvangt, stoppen dan per direct waardoor er marginaal weinig overblijft.
Terwijl het gezin alle zeilen bijzet voor het herstel van Peter stapelen de brieven van incassobureaus en gerechtsdeurwaarden zich op. Het gezin dreigt binnen enkele weken hun huurhuis kwijt te raken.

Uitkering aanvragen?
* Bijstand wordt niet uitgekeerd als er in het recente verleden een te hoog verzamelinkomen was.
* Bijzondere bijstand wordt enkel verleend als er geen andere aanvragen voor leningen zijn. Dus zeker niet op korte termijn.
* TOZO is niet voor mensen in de zorg
 
Lenen dan misschien?
* De aanvraag voor een lening in de vorm van een gift bij de gemeente duurt ongeveer twaalf tot vijftien weken waarbij een harde eis is dat eerst afwijzend is gereageerd op alle ‘voorliggende’ financieringsmogelijkheden.
* Voorliggend zou kunnen zijn: het microkrediet of een sociale lening. Reactie op de aanvraag volgt; ‘Mevrouw, u kunt niet bij ons lenen want u heeft een BKR-notering.’
* De BKR-notering sluit direct ook alle andere vormen van leningen uit, zélfs als je uitbetaald wordt in cryptocurrency (Bitcoin)
* Lening bij familie en vrienden. ‘Wie heeft er vijfentwintigduizend euro te leen? Wij hebben het, als we gespreid betalen, in ongeveer vijftien jaar terugbetaald’
* Een schuldsaneringstraject is niet op korte termijn op te starten. Bovendien heeft Magda beperkte kennis over de boekhouding van Peter.
 
Voedselbankje pakken dan maar?
Daar is dat verrekte te hoge verzamelinkomen weer.
 
Sociale huurwoning?
‘Sluit u maar achteraan in de rij, mevrouw. Over vier jaar bent u zeker aan de beurt.’
 
Antikraak dan?
‘Dat mag niet met kinderen onder de twaalf, mevrouw.’
 
Het sociaal wijkteam en de Raadslieden; ‘Uw gezin is een lelijk voorbeeld van hoe je “tussen de wal en het schip” kunt vallen. Wij kunnen, zeker op korte termijn, helaas niets voor u betekenen.’
 
LIEVE INWONERS VAN NEDERLAND, WAAR ZIJN WIJ NU HELEMAAL MEE BEZIG?
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
27.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik wil graag Karin Sabine lenen voor mij een lening van € 9.000. als je een dringende lening nodig hebt, vermijd dan oplichting door nepgeldschieters en solliciteer via een echte leningfirma per e-mail sabinhelps@gmail.com
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hallo en welkom bij Spotcap Global Financial Services, Mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur. Ik bied allerlei leendiensten aan

Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht via WhatsApp: +491742018459 | en heb binnen 24 uur een lening op uw rekening, want we bieden uitstekende leningservices over de hele wereld.

Wij bieden allerlei soorten leningdiensten (Persoonlijke Lening, Zakelijke Lening en nog veel meer), wij bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en ook kunt u tot 15 miljoen euro lenen en wij verstrekken leningen tegen een lage rente van 3% per jaar. Mijn bedrijf zal u helpen verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leenproducten.

Ik erken het feit dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest. Voor individuen die een financieel probleem hebben en een oplossing hiervoor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​aandelenlening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege hoge rente, onvoldoende onderpand, schuld/inkomstenratio, lage kredietscore of andere redenen

Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u het nodig heeft

Wij bieden 24-uurs leningsdiensten van wereldklasse. Voor vragen/vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht via WhatsApp: +491742018459 | & Ontvang direct een reactie

Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft. Schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

Uw financiële vrijheid ligt in uw handen!!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik zit al een paar jaar in de helderziende industrie, maar dit werd niet weerspiegeld in het aantal klanten dat ik aantrok. Loan Services heeft me geholpen om 40.000 euro veilig te stellen om mijn bedrijf weer op de rit te krijgen. Nadat hij me had geholpen om de lening te krijgen, heb ik gebruik gemaakt van zijn marketingdiensten en nu zijn de zaken booming, neem contact op met dit leningbedrijf voor hulp, dit is daar e-mail via (servicepersoonlijke_aanbieding@aol.com)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Bent u op zoek geweest naar financieringsopties voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op aangezien we onze financiële dienst aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leentermijnen, met 100% garantielening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com
Show more
0 van de 2 lezers vond deze review nuttig