1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  433 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Hologrammen

Publicatie op : 07-09-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Hologrammen

67 Hits.

ABBA gaat weer optreden. Althans ze hebben in speciale pakken onlangs een aantal nummers uitgevoerd ergens in een non-descripte ruimte om op basis van de video’s daarvan hologrammen te maken. De zo geregistreerde bewegingen van de groepsleden werden aangekleed met hun uiterlijk van vroeger, zodat het lijkt alsof ze forever young zijn. In het speciale, in Londen te bouwen, theater gaan deze hologrammen dan optreden en kunnen de bejaarde ABBA-leden achter hun rollator of in hun luie fauteuil genieten van hun welverdiende oude dag. Geen optredens van uitgemergelde rimpelrijke oude lijven zoals bij de Stones, nee ABBA blijft haar jonge glorie blijven uitstralen.

Met een liveoptreden heeft een dergelijke vlees- en bloedloze avatarshow natuurlijk helemaal niets te maken. Geen idee of Bennie en Björn zelf op dit bizarre idee kwamen. Het is nauwelijks voorstelbaar dat muzikanten, die de kracht van de interactie tussen performers en publiek kennen, ooit ook maar een seconde zouden kunnen denken dat hologrammen de plaats in kunnen nemen van levende muzikanten. Hadden de beide A-dames, net als in de naam ABBA, de beide B-heren maar gevangen kunnen houden en behoeden voor dit b-idee. Geen idee of dit onzalige initiatief succesvol gaat worden. Ik heb er zo mijn twijfels bij al moet ik toegeven dat iets dergelijks wel een leuke attractie voor de Efteling kunnen zijn. Gewoon voor erbij dan. Hopelijk begraven ze het groteske, ongetwijfeld tijdens een koortsdroom geconcipieerde, idee om levende en dode muzikanten te laten optreden als betrof het een liveconcert en sluiten ze die hologrammen gauw op in hun digitale hol om ze te laten desintegreren tot onschuldige pixels.

Hoewel… er is misschien ook een mooie toepassing denkbaar. Als we van kabinetsleden nu eens hologrammen maken. Daar, immers, herhalen ze steeds zetten dus er kan gemakkelijk iets gemaakt worden dat nog honderden jaren meekan. Geen eindeloos formatiegedrein! Heerlijk toch? Kabinet Rutte 800..., technisch kan het hè?

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.09.21
Feedback:
Je hoeft het niet eens te zijn met de inhoud. Ben ik dan ook niet. Honderdduizenden ABBA fans vinden het juist fantastisch bedacht. Het gaat tenslotte om de muziek en niet hoe de artiesten eruit zien. Voor de rest is het goed geschreven.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Martin Reekers 11.09.21
  Eens Lila. Ik had het stukje niet geschreven als ABBA weer echt zou gaan optreden zoals ze er nu uitzien
07.09.21
Feedback:
Goede column, Martin, sterke plot. Interpunctiegebruik is voor verbetering vatbaar. Ik zie onterechte komma's en elders mis ik komma's. Aan de inhoud van je column doet dat verder niets af natuurlijk.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
725
Lezen?
Column
Mijn moeder
633
Lezen?
De man die wilde loslaten
629
Lezen?
Column
Soufflé
583
Lezen?
De pianostemmer
576
Lezen?