Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Horizontaal vs verticaal

Na enkele jaren swingen en parenclubbezoekjes vroeg ik mij laatst af of 'swingers' ook echt gelukkiger zouden zijn in de liefde. Er zijn namelijk wel redenen om dit aan te nemen. 
 
Man-vrouw, man-man en/of vrouw-vrouw zijn min of meer verplicht om te communiceren met elkaar. Al is het alleen maar om onze kleine leugentjes om bestwil naar onze verticale vrienden in stand te houden. Daarnaast lijkt het niet meer dan menselijk om in te gaan op uw natuurlijke geslachtsdrift. Het zijn tenslotte vooral sociale en morele motieven die maken dat wij niet overal op straat een wipje maken met elkaar. Álle andere levende wezens op deze aardbol hebben hier tenslotte helemaal geen problemen mee.
Bovendien voelen ruimdenkende mensen zich minder snel in een hokje gedrukt, hebben meer ruimte om empatisch te kunnen zijn en 'trekken' zich het leed van anderen eerder aan.
 
Waar veel stellen in de loop der jaren een wens ontwikkelen tot swingen was ú in voorgaande relaties wellicht al een swinger in hart en nieren. Dat uw wederhelft dat toen (nog) níet wist, is bijzaak, zo achteraf... niet?
Er zullen mensen zijn die zeggen dat swingen uw relatie vooral spannender maakt, niet persee beter. Al denk ik daar toch anders over. Want, hebben we inderdaad niet meer sociale contacten dan ooit? En doen we niet eindelijk wat aan beweging? Je hoeft er per slot van rekening je bed niet eens voor uit!
 
Voor sommige mensen, meestal ons lieve dames, geldt dat zij pas stoppen met praten als ze voldoende worden afgeleid. Er is toch niets mooier dan naast het oraal verwennen van uw partner ook nog eens voorkómen dat u zijn oren van zijn kop kletst. 
 
Hooguit het, voor sommige stellen niet meer weg te denken, 'wappen' is wellicht wèl iets om ons zorgen over te maken. Want, wie geregeld seks heeft met bijv een pilletje op zal ondervinden dat u zónder datzelfde pilletje veel minder zin lijkt te hebben om ballonnen op te gaan hangen. Al durf ik te beweren dat geestverruimende middelen zeker niet voorbehouden zijn aan de swinger alleen.
Sterker nog; ik durf te zeggen dat, wanneer u de seks met anderen zou laten, alle andere letters van het alfabet u dan écht niet per direct met rust zouden laten. Er bestaat zelfs een risico dat u tijd te over zal hebben om daarin uw heil te zoeken! Levensgevaarlijk natuurlijk. 
 
Al schrijvend en samenvattend denk ik dat swingen misschien wel hét geheim is voor een goede relatie. Als het bij u past, uiteraard. Maar, met Sinterklaas in het verschiet wil ik u wel nog extra op het hart drukken dat ú dit jaar niet degene zou moeten willen zijn die cadeautjes meeneemt vanuit de zak. 
@Toevallig passerende chlamydia zeggen wij; rijdt ú toch stilletjes ons huisje voorbij!
 
 
 
 
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
07.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Graag gelezen. Heerlijk ironisch (af en toe, grotendeels) en uitdagend (dat trekken tussen haakjes na je provocerende zin over empathie). Klein typfoutje in je 5de alinea: gergld.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
06.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuke column om te lezen. Beetje provoceren kan geen kwaad.🤣
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
06.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik vind je schrijfstijl leuk, maar ook mijn nekhaar ging overeind bij de zin over de link tussen 'swingers' en 'ruimdenkend' aan de ene kant en 'ruimdenkend' en daarom empathisch aan de andere kant. meerdere seksuele relaties hebben, heeft m.i. niets te maken met ruimdenkendheid op het sociale vlak. in de kringen van, zeg een, Baudet, zullen waarschijnlijk evenveel swingers voorkomen als in linkse kringen.
los daarvan: is meer seks, met meerdere partners synoniem aan gelukkiger in de liefde? huh?
nee sorry, ik vind dat de meeste conclusies in je tekst behoorlijk wringen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 06.10.22
  Bedankt voor je reactie. Eigenlijk sla je de hamer op de kop; het heeft als doel te provoceren, gewoon een beetje plagen en dat is kennelijk gelukt. Het is zeker allemaal niet mijn mening maar ik mag graag een beetje schuren tegen de maatschappelijke orde
06.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
"Bovendien voelen ruimdenkende mensen zich minder snel in een hokje gedrukt, hebben meer ruimte om empathisch te kunnen zijn en trekken' zich het leed van anderen eerder aan.'

Is deze uitspraak gebaseerd op sociaal-wetenschappelijk onderzoek, dubbelblind uitgevoerd, of berust dit op een persoonlijke aanname?
In de jaren zeventig werd de vrije seks gepropageerd en veelvuldig gepraktiseerd. Als snel kwam men erachter dat dit in de meeste gevallen leidde tot een onafwendbare relatiebreuk.
Ik heb zeker geen morele bezwaren tegen vrije seks of 'swingen,' zoals dat tegenwoordig wordt genoemd, dat moet ieder voor zich weten, maar de claim dat swingers zich het leed van anderen eerder aantrekken, vind ik ronduit stuitend. Ik stel dit op één lijn met gelovigen die menen het moreel besef in pacht te hebben en louter door hun geloof het verschil tussen goed en kwaad kennen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 06.10.22
  Ik.glimlach bij het lezen van je commentaar. Natuurlijk heb ik er geen wetenschappelijke onderbouwing voor behalve dat een beetje lachen goed is voor een ieders gezondheid. En dat is in mijn geval gelukt!
  Sorry voor het geval het aanstootgevend was.

  Overigens doelde ik met (aan)trekken een andere vorm dan het zich om iemand bekommeren
  • Louisa Weijenbergh 06.10.22
   @Ewald Empathie is gelukkig niet voorbehouden aan een bepaalde groep mensen. Ik beschreef het was meer alsof je meer letterlijke ruimte zou hebben voor anderen en verschillende emoties wanneer je ruimdenkend zou zijn. Was het maar waar....
  • Ewald Hagedorn 06.10.22
   Gelukkig dan dat je hebt geglimlacht, Louisa. Vooral je opmerking over empathie viel bij mij verkeerd, dus gelachen heb ik niet.
   En aanstootgevend? Nee hoor, ik neem niet zo snel ergens aanstoot aan.

   NB empatisch - empathisch