Skip to main content
Louisa Weijenbergh

Horizontaal vs verticaal

© Louisa Weijenbergh op 06.10.2022.

Na enkele jaren swingen en parenclubbezoekjes vroeg ik mij laatst af of 'swingers' ook echt gelukkiger zouden zijn in de liefde. Er zijn namelijk wel redenen om dit aan te nemen. 
 
Man-vrouw, man-man en/of vrouw-vrouw zijn min of meer verplicht om te communiceren met elkaar. Al is het alleen maar om onze kleine leugentjes om bestwil naar onze verticale vrienden in stand te houden. Daarnaast lijkt het niet meer dan menselijk om in te gaan op uw natuurlijke geslachtsdrift. Het zijn tenslotte vooral sociale en morele motieven die maken dat wij niet overal op straat een wipje maken met elkaar. Álle andere levende wezens op deze aardbol hebben hier tenslotte helemaal geen problemen mee.
Bovendien voelen ruimdenkende mensen zich minder snel in een hokje gedrukt, hebben meer ruimte om empatisch te kunnen zijn en 'trekken' zich het leed van anderen eerder aan.
 
Waar veel stellen in de loop der jaren een wens ontwikkelen tot swingen was ú in voorgaande relaties wellicht al een swinger in hart en nieren. Dat uw wederhelft dat toen (nog) níet wist, is bijzaak, zo achteraf... niet?
Er zullen mensen zijn die zeggen dat swingen uw relatie vooral spannender maakt, niet persee beter. Al denk ik daar toch anders over. Want, hebben we inderdaad niet meer sociale contacten dan ooit? En doen we niet eindelijk wat aan beweging? Je hoeft er per slot van rekening je bed niet eens voor uit!
 
Voor sommige mensen, meestal ons lieve dames, geldt dat zij pas stoppen met praten als ze voldoende worden afgeleid. Er is toch niets mooier dan naast het oraal verwennen van uw partner ook nog eens voorkómen dat u zijn oren van zijn kop kletst. 
 
Hooguit het, voor sommige stellen niet meer weg te denken, 'wappen' is wellicht wèl iets om ons zorgen over te maken. Want, wie geregeld seks heeft met bijv een pilletje op zal ondervinden dat u zónder datzelfde pilletje veel minder zin lijkt te hebben om ballonnen op te gaan hangen. Al durf ik te beweren dat geestverruimende middelen zeker niet voorbehouden zijn aan de swinger alleen.
Sterker nog; ik durf te zeggen dat, wanneer u de seks met anderen zou laten, alle andere letters van het alfabet u dan écht niet per direct met rust zouden laten. Er bestaat zelfs een risico dat u tijd te over zal hebben om daarin uw heil te zoeken! Levensgevaarlijk natuurlijk. 
 
Al schrijvend en samenvattend denk ik dat swingen misschien wel hét geheim is voor een goede relatie. Als het bij u past, uiteraard. Maar, met Sinterklaas in het verschiet wil ik u wel nog extra op het hart drukken dat ú dit jaar niet degene zou moeten willen zijn die cadeautjes meeneemt vanuit de zak. 
@Toevallig passerende chlamydia zeggen wij; rijdt ú toch stilletjes ons huisje voorbij!
 
 
 
 

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
05-11-2024

Hits

873 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  07.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Graag gelezen. Heerlijk ironisch (af en toe, grotendeels) en uitdagend (dat trekken tussen haakjes na je provocerende zin over empathie). Klein typfoutje in je 5de alinea: gergld.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  06.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuke column om te lezen. Beetje provoceren kan geen kwaad.🤣
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.