Skip to main content
A Waegeman

Hormonen

© A Waegeman op 13.02.2022.

 

Ik heb geen wetenschappen gestudeerd. Misschien had dit wel interessant kunnen zijn, als ik er nu zo over nadenk. In de middelbare school kregen we wel wat chemie en fysica, op zich wel boeiend. Enkel  die ingewikkelde formules, daar had ik een hekel aan.
"Het zijn de hormonen." Dat hoor ik regelmatig. Dan knikken we even begrijpend en gaan we weer verder met waar we op dat moment mee bezig zijn. Een soort van stilzwijgend pact onder vrouwen. Zelfs mannen weten wat dat betekent. "Het zijn haar hormonen." Ze fronsen even de wenkbrauwen, lachen een beetje heimelijk en praten weer verder over voetbal.
Bestaat er iets als " een hormonen meter" ? Men steekt de meter onder de oksel, wacht op het geluidje en neemt het dan weer van onder de oksel vandaan. De vraag flitst door het hoofd, ben ik ziek ? Op het schermpje kan men dan lezen hoeveel oestrogeen, testeron, groeihormoon, schildklier- en bijschildklierhormoon, bloedsuikerspiegelhormoon en spijsverteringshormoon, er momenteel door het lichaam giert.
Rood is alarm, stand : ziek. Dan heeft men teveel van eender welk zonet omschreven hormoon. Zou dat niet zalig zijn?
Geen gedoe meer over lastige dagen. Bewijs is er zwart op wit. Men kan het aan iedereen tonen. Er  is verder niets aan te doen. De harde bewijzen. Handig voor vrouwen tijdens de maandstonden of in de overgang. Geen nodeloze discusses meer. Geen heimelijk gedoe of wegmoffelen van stemmingswisselingen. Je bent gewoon op dat moment ziek! Geen te hoge koorts, wel te hoge hormonen stand... of zoiets. Het zou veel miserie vermijden. Dit is een oproep aan de wetenschap! Zoek het uit en breng het zo snel mogelijk op de markt.

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
02-02-2024

Hits

660 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.