Mark van Roosmalen

JOHAN

© Mark van Roosmalen op 29.04.2022.

JOHAN

Voor de een ’n oude viespeuk, voor de ander symbool van gewoon zeggen wat je denkt en daarmee in het openbaar de mening van veel Nederlanders vertolkend. Cafépraat met 900.000 kijkers op de tribune.

Nu hij van de buis verdwenen is rest ons beschaafde praatprogramma’s waarin de deelnemers voorzichtig met hun meningen langs elkaar schuren. Wat ze te zeggen hebben is vergeten nog voor ze hun voorzichtig geformuleerde zin beëindigd hebben.
Het gaat in deze wereld niet om bedoelingen. Het gaat er om wat wij willen horen als voeding voor ons oordeel. Als je de regels van de jungle negeert Johan, word je vroeg of laat opgevreten.

 Boeiend vond ik de muur van onvermogen waar hij zich tegen te pletter liep in zijn poging tot zelfrehabilitatie. Onvermogen om zich te verplaatsen in de penibele situatie waarin vrouwen verkeren die last hebben of hadden van grensoverschrijdend gedrag.
 Hij kan geen welgemeende excuses maken omdat hij zich nu eenmaal niet kan inleven in de ervaring van vrouwen die met grensoverschrijdend gedrag te maken hebben (gehad). Hij wil die groepering niet kwetsen zoals een beul zijn slachtoffer geen pijn wil doen. (ik doe enkel mijn werk)

Ik vond hem een beetje zielig. Een oude man die zegt overal schijt aan te hebben en de barstjes in zijn pantser van stoere mannelijkheid probeerde te dichten met een ontoereikende versie van zijn gelijk.

Johan tackelde deze keer zichzelf en ging pijnlijk onderuit, verontwaardigd over de rode kaart die hij zichzelf gaf.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
28-06-2023

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering, in cijfers, te geven. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  30.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Voor of tegen of iets ertussenin. Maar duidelijk een voorbeeld hoe Derksen zijn hand heeft overspeeld. In andere talkshows hoor ik vooral tendentieuze meningen. De verontwaardiging over zijn rode kaart zie ik niet zo.
  Detail: Het gaat er om wat wij willen horen - Het gaat erom wat wij willen horen
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  29.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Goeie column
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!