Voor schrijvers, door schrijvers
Column
469 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

216 Hits

Publicatie op:
Verdwaalde liefde

Eerlijk is eerlijk, ik zit in de knoop met mezelf. Een knoop die ik heel goed begrijp. Het zit zo, ik vertel mezelf en anderen dat ik niet toe ben aan een relatie. Ik heb geen relatie nodig, ik heb mijn vrienden, ik heb mijn werk en dat is genoeg. Liefde is in mijn leven geen belangrijke thema. Tenminste, dat zeg ik. Opeens kwam het besef dat ik mezelf voor de gek hou.

Als ik met een dame afspreek hoop ik diep van binnen dat het klikt, dat er een connectie ontstaat. Diep van binnen verlang ik om in liefde te vallen, om iemand te vertrouwen, om oprecht iets moois te creëren. Het ding is, dat het voelt alsof deze verlangen nooit vervuld zal worden. Geen persoon die mij interesseert, geen persoon die ik zo vertrouw.

Ik ben praktisch in mijn leven. Het is of dat mijn verlangens vervuld worden of dat mijn verlangens stoppen met bestaan. Deze verlangen voor een connectie is er een waarvan ik oprecht denk dat ik hem nooit echt zal vervullen en tegelijkertijd is het een verlangen die nooit zal verdwijnen. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet... Heeft iemand levensadvies?


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Verdwaalde liefde"