Voor schrijvers, door schrijvers
Column
469 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

394 Hits

Publicatie op:
WANT ik ben een schrijver

'Want ik ben een schrijver'

Ik zit in iedereen. Tenminste, er komt een punt in bijna iedereen zijn leven dat hij of zij mij nodig zal hebben. In Nederland leer je mij kennen rond je zevende. Sommigen iets eerder en anderen wat later. Er bestaan plekken waarin mensen mij nooit leren kennen, maar toch zit ik in hun. Nogmaals, ik zit in iedereen. Wie ben ik? Weet je het al? Is het antwoord dan niet duidelijk?
Ik ben een schrijver, Ik zit in jou en in de rest van de mensheid. Iedereen kan mij gebruiken en ook bijna iedereen zal mij gebruiken. Ik kan je helpen met zoveel dingen. Ik help je zelfs vrijwel elke dag, misschien heb je dat niet altijd door, maar dat is oké. Ik zal het alsnog voor je doen, dat is waar ik voor ben.
Zal ik je vertellen waarom? Waarom ik schrijf? Het is eigenlijk best simpel. De ene keer schrijf ik omdat ik boos ben, maar ook als ik blij ben, zelfs als ik verdrietig ben. Ik schrijf omdat ik kan schrijven, er zijn ook tijden dat ik schrijf omdat ik niet kan schrijven. Ik schrijf dankzij mijn vrijheid, af en toe voor mijn vrijheid. Ik schrijf omdat ik wil, helaas soms omdat ik moet. Ik schrijf om te creëren en met een slechte bui om te verwoesten. Ik schrijf om uit te leggen, als het niet meezit omdat ik uitleg nodig heb. Ik schrijf omdat ik weet, andere keren om te weten. Ik schrijf om mezelf te testen, te falen en uiteindelijk succes te behalen. Ik schrijf voor anderen, ook vaak voor mezelf. Ik schrijf omdat ik verandering wil, tegenstellend ook om verandering tegen te gaan. Ik schrijf voor recht en voor onrecht. Ik schrijf omdat ik begrepen wil worden, maar soms juist om me af te zonderen van anderen. Met schrijven wil ik bekend worden, en toch blijf ik af en toe liever anoniem. Ik schrijf om op te biechten, net zo vaak om geheimen te bewaren. Ik schrijf omdat ik iets ergens kwijt moet, ook schrijf ik om in me op te nemen. Ik schrijf puur omdat ik het leuk vindt, echter wordt ik er vaak genoeg gek van. Ik schrijf voor liefde, zelfden voor haat. Ik schrijf en ik schrijf.

               Dat is wat ik altijd ga blijven doen. Met mijn alfabet zal ik woorden vormen, die ik omzet in zinnen en zo structureer naar een verhaal. Ik heb de macht om werelden te creëren en net zo een grote macht om deze te verwoesten, ik ben een god in mijn eigen universum. Mijn visie zal worden vastgelegd in deze wereld, met inkt vast gebrand op papier. Een schrijver zal indirect nooit sterven, honderden of duizenden jaren maken niet uit, Tijd zal een schrijver niet kapot maken, want zij zijn tijdloos. Mijn woorden zijn een zegen en ook een vloek. De juiste woorden op het juiste stukje papier kunnen de wereld ten goede veranderen, maar helaas is het tegenovergestelde net zo waar. Zonder mij hadden jullie geen kennis, geen communicatie, geen economie zonder mij zou de wereld zoals je die nu kent niet bestaan.

Begrijp je mij al? Of moet ik het herhalen? Want ik zal het blijven herhalen tot je het wel begrijpt. Niet een ziel die het tegendeel kan bewijzen, jij niet, niemand niet. Mijn excuses als ik een beetje boos overkom, ik ga niet ontkennen dat ik een beetje geprikkeld ben. Ik kan zoveel helpen, zoveel doen, ik zit echtwaar in iedereen. En toch, mensen vergeten mij, maar niet alleen dat. Mensen gebruiken mij voor het slechte, soms zonder respect en ook vaak verkeerd. Dit is niet wie ik wil zijn, want ik ben een schrijver. Dus daarom vraag ik nu één keer en echt alleen deze ene keer, gebruik me asjeblieft gewoon als schrijver.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "WANT ik ben een schrijver"