Voor schrijvers, door schrijvers
546 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

88 Hits

Publicatie op:
Kleur bekennen

Meer dan een jaar zijn we wereldwijd in de weer met het bestrijden van corona. Dagelijks is er er op radio en tv en in de kranten zoveel aandacht voor de pandemie dat het mij zo langzamerhand de neusgaten uit komt. Iedere beslissing van de overheid wordt aangevochten dan wel van kritiek voorzien binnen praatprogramma’s op tv. Het lijkt erop dat de angst regeert en heel Nederland het beter weet. Zo lees ik vandaag dat coronadeskundigen binnen het UMCG het Field-lab experiment met vijfduizend bezoekers bij de voetbalwedstrijd Nederland-Letland een verkeerde boodschap vinden. Ik denk dan: maak je niet druk en duim voor een overwinning. 

Pff, zoveel meningen. Daar kan die van mij ook wel bij: gooi de terrassen open.  De horeca heeft bewezen dit coronaproof te kunnen regelen. De angst voor overlast door drankmisbruik is een drogreden van het kabinet om de openbare orde te handhaven en de boel op slot te houden. Want waarom hoor ik niemand over het openen van de terrassen voor het nuttigen van alleen alcoholvrije dranken en een lekker portie bitterballen? Dan blijft immers niets over van het argument drankmisbruik. Een terrasje pakken, wat zal dat heerlijk zijn. Er is in deze crisistijd geen mooiere manier om weer wat kleur op de wangen te krijgen. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kleur bekennen"

26.03.21
Feedback schrijfkwaliteit
Een beetje kort, maar wel je punt gemaakt.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • De (Duhh) mensentaal (318) Eelco Visser 22-04-2020

    De interpretatie van onderzoeksbevindingen door wetenschappers en datgene wat hierover in de pers verschijnt, het is een wereld van verschil. Wetenschappers zouden hebben ontdekt dat honden hun...

    Lees meer: De (Duhh) mensentaal