Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Knuffie

Publicatie: | A Waegeman
En? Heb je al een Knuffel contact gevonden? Vraagt mijn zoon langs zijn neus weg.
De vraag verraste me wel een beetje. Een directe vraag ivm mijn intieme leven had ik van hem niet direct verwacht.
Het verraste me dat ik zo verrast was door deze vraag op zich. Wat voor velen de evidentie zelve is, want dat was het voor mij ook in een vorig leven, is het nu echt niet. Mijn knuffel contact beperkt zich tot mijn kat. Er zit iets heel tegenstrijdig in het voorstellen van de nieuwe reglementeringen in verband met covid wat de alleenstaanden betreft.
Onder de term alleenstaanden wordt er toch verondersteld dat je alleen staat. Wat betekent dat je geen partner hebt. Alleen wonenden zou in dit geval een betere woordkeuze zijn. Alleenstaand is zonder partner. Alleenwonenden is niet noodzakelijk alleenstaand.
De vooroordelen zullen er altijd zijn. Vandenbroucke zei het nadrukkelijk.
" Alleenstaanden hou u bij 1 knuffel contact" . Ik moest erom lachen. Daar was het weer, het vooroordeel dat alleenstaanden er meerderen contacten op nahouden. Terwijl de meesten nog niet 1 knuffel contact hebben.
Een nota als zijnde... Zij die in een huwelijk zitten moeten zich "ook" beperken tot 1 knuffel contact. Daar wordt als vanzelfsprekend vanuit gegaan. Maar laten we nu toch eens eerlijk wezen, ook voor alle scheefpoepers in deze tijden is het hard. Of mag dat niet gezegd worden want trap je dan tegen de Hoeksteen van het Heilige Huisje. Oeps sorry.. Te laat !

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.