Voor schrijvers, door schrijvers
552 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

126 Hits

Publicatie op:
Knuffie
En? Heb je al een Knuffel contact gevonden? Vraagt mijn zoon langs zijn neus weg.
De vraag verraste me wel een beetje. Een directe vraag ivm mijn intieme leven had ik van hem niet direct verwacht.
Het verraste me dat ik zo verrast was door deze vraag op zich. Wat voor velen de evidentie zelve is, want dat was het voor mij ook in een vorig leven, is het nu echt niet. Mijn knuffel contact beperkt zich tot mijn kat. Er zit iets heel tegenstrijdig in het voorstellen van de nieuwe reglementeringen in verband met covid wat de alleenstaanden betreft.
Onder de term alleenstaanden wordt er toch verondersteld dat je alleen staat. Wat betekent dat je geen partner hebt. Alleen wonenden zou in dit geval een betere woordkeuze zijn. Alleenstaand is zonder partner. Alleenwonenden is niet noodzakelijk alleenstaand.
De vooroordelen zullen er altijd zijn. Vandenbroucke zei het nadrukkelijk.
" Alleenstaanden hou u bij 1 knuffel contact" . Ik moest erom lachen. Daar was het weer, het vooroordeel dat alleenstaanden er meerderen contacten op nahouden. Terwijl de meesten nog niet 1 knuffel contact hebben.
Een nota als zijnde... Zij die in een huwelijk zitten moeten zich "ook" beperken tot 1 knuffel contact. Daar wordt als vanzelfsprekend vanuit gegaan. Maar laten we nu toch eens eerlijk wezen, ook voor alle scheefpoepers in deze tijden is het hard. Of mag dat niet gezegd worden want trap je dan tegen de Hoeksteen van het Heilige Huisje. Oeps sorry.. Te laat !

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Knuffie"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Mondkapjes of oordopjes (357) Han Maas 17-04-2020

    De basgeluiden van economisch getroffenen beginnen door te drammen. ‘Wat gas bijgeven in mei,’ zegt Hans de Boer, voorzitter van de grootste werkgeversorganisatie in Nederland VNO-NCW. Een afkorting net zo...

    Lees meer: Mondkapjes of oordopjes