Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Leeservaring

Soms ben je alleen op de wereld. Dat denk je, maar dat is natuurlijk niet zo.
Je kijkt om je heen. Je ziet al die mensen, sommige als bomen zo groot. Ook dat is natuurlijk niet zo. Intussen ben je zelf gegroeid, maar niet zo hoog als een boom. Vele bomen zijn ook omgewaaid; onderweg is alleen mijn vader (gestorven) overeind gebleven, en enkele mensen meer (niet zoveel).
Natuurlijk ben ik een mens tussen andere. Ik heb hun taal geleerd. Dat is nu de mijne. Daar spreek en schrijf ik mee.
Ik kijk ook wel eens achterom en zie zo weinig. Zelfs zovele eiken zijn al dood. Wat staat er nog overeind? Hitler aanbad Zarah Leander. Wie was dat ook weer?
Ik wil me even beperken tot de Nederlandse literatuur. Ik interesseer me voor bomen (zal je al gemerkt hebben), duiven en literatuur. Daar houdt het op. Tijdelijk was dat ook voor vrouwen. Maar ik heb mijn lesje geleerd.
In de literatuur heb ik de "groten" gelezen. Homeros, Dante, Reinaert, Shakespeare, Swift, Dostojewski, Stendhal, Proust, Kafka, Céline, Joyce, Multatuli, Streuvels, W.F. Hermans, L.P. Boon ... (ik vergeet er). Iedereen leest natuurlijk de laatsten. Ze interesseren me maar matig. A.F.Th. Van der Heyden straalt iets uit. Maar de rest: Biedermeier. Grunberg krijgt nu een grote prijs. (voor mij alleen een stukje Tirza). Onlangs (toevallig) las ik Wessel Te Gussinklo. Troost: Nederland heeft nog een auteur met een ziel.
© Eric Deprez op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
03.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig