Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

LENTE

LENTE

Als de lente zich presenteert in haar lieflijke bloesemkleed, dan word ik ook daadkrachtig. Dan maak ik een klussenlijst. Als de lijst klaar is leg ik ‘m weg. Langzaam laat ik die klussen rijpen tot een voornemen, iets met de potentie van een plan. Ik zie dat de natuur ook geen haast heeft. Waarom zou ik dan de zaak forceren?

 
 Sommige mannen laten trots de lijst aan hun vrouw zien. Ik zeg niet dat je dat niet moet doen maar vrouwen kijken veel praktischer naar die dingen.

Ze zien meteen wat er nìet op de klussenlijst staat en óók vragen ze wanneer je er aan begint. Aanvulling noemen vrouwen dat. Suggesties. Kijk maar wat je er mee doet. Maar ze kijken daarbij zo dreigend naar hun man, dat een groot verdriet zich van hem meester maakt. Vrouwen denken dat een man sturing nodig heeft. Maar een man heeft geen sturing nodig maar complimenten. Bevestiging. Daarom is hij met haar getrouwd. Om te horen hoe geweldig hij is. Dat hij in wezen een groot kind is wordt nogal eens vergeten.

Je hebt ook vrouwen die gewoon tegen hun man zeggen wat hij moet doen. Die niet kunnen wachten tot hij uit zichzelf zover is. Die hem uit zijn luie stoel jagen terwijl hij misschien nét bezig is de klus te visualiseren waar zij zo naar uitkijkt.  

Maar zo werkt het niet. Een klus moet rijpen. Je schudt toch ook niet aan een boompje omdat je zo naar zijn bloesems verlangt?

  

© Mark van Roosmalen op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
26.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Niet om te jij-bakken, maar dit is geen column, eerder een niet zo sterk cursiefje, verhaaltje. Wat staat hier? Dat je klussen uitstelt, hoe een vrouw zou kunnen reageren en hoe een man denkt.

'dat een groot verdriet zich van hem meester maakt'... Vermijd clichés.
nìet op de klussenlijst - níét op de klussenlijst. Een klank bestaande uit twee letters krijg op beide een accent aigu.
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Mark van Roosmalen 27.04.22
    Ben het wel met je eens dat dit geen column is en aandacht voor leestekens is zeer terecht evenals het gebruik van clichés me ontgaan is. Laten we elkaar scherp houden. Zal eens wat zoeken wat meer op een column lijkt.