Skip to main content
Annemarie Steenbergen

Libido of libidon’t, that’s the question

© Annemarie Steenbergen op 24.06.2021.

Het is al wat jaartjes geleden dat Linda de Mol schreef: ‘dames, als je geen zin hebt in seks, dan maak je maar zin.” 

Het heeft even geduurd voordat deze zin bij mij goed geland was.. Of ik had geen zin om al die tijd erover na te denken, dat kan natuurlijk ook. Maar in ieder geval, ik ben eindelijk in the mood om te constateren wat een onzin dit is. Zin maken. Hoe verzin je het! Het klinkt alsof Linda zegt dat zin maakbaar is. Alsof het een product is dat je even in elkaar zet als je het niet in huis hebt. Oh schatje heb jij geen zin? Dan zal jouw mannetje wel even naar de schuur gaan en wat geils in elkaar zetten. Waar doe je dat van Linda? Van ijzer, metaal? Dat snijdt toch geen hout? 
Als ik geen zin heb om te koken ga ik het toch afhalen? Of uit eten? 

Ik hoor je  zeggen: ’Je kunt niet altijd uit eten gaan als je geen zin hebt om te koken.’ Nee klopt, maar dan gaat een mens voor makkelijk. Iets wat alleen opgewarmd hoeft te worden of een boterham voor mijn part. Een vluggertje maken in de keuken. Bij wijze van spreken dan. En als je dat allemaal niet doet, en nog steeds iets fatsoenlijks wilt koken, dan doe je dat niet omdat je zin gemaakt hebt maar om andere redenen. Een gezin wat je gezond te eten wilt geven bijvoorbeeld. Dat is geen zin, dat heet toewijding. Of je kookt omdat eten een levensbehoefte is. En dat is geen zin maar de behoefte van de inwendige mens vervullen. Wat me meteen op het volgende punt brengt. Je gaat toch ook niet naar de wc omdat je zin hebt om te poepen? Ja sorry, ik gooi het er maar even uit. Figuurlijk dan. Het is toch je lichaam wat aangeeft dat je moet gaan? Misschien heb ik nu wel zin om te kakken maar ja, als die drol geen zin heeft om te komen houdt het voor mij toch echt op. Of is obstipatie een symptoom van gebrek aan zin in shit?Probeer het je voor te stellen. Nee, niet de shit, getver,  de zin.Je treft je partner geil in bed aan.

‘Schatje zullen we..?’ probeert hij nog.

‘Nou lieverd, eigenlijk heb ik hoofdpijn, hét synoniem voor gebrek aan zin, dus momentje, ik ga ‘m even zoeken, het ligt geloof ik in mijn nachtkastje.’

‘Weet je zeker dat het daar ligt schatje? Volgens mij ligt het hier namelijk onder de dekens.’

‘Nee gekkie, dat wat daar zit is jouw bikkelharde zin, niet de mijne.’

Snap je ‘m Linda? 
Je maakt geen zin, maar je geeft hem zin. Dat is toch echt wat anders. En volgens de film “When Harry met Sally” merkt de man het verschil toch niet dus dat komt dan toch mooi goed uit. If you can’t make it, fake it.

https://www.libelle.nl/mensen/linda-de-mol-seksleven/

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
02-07-2023

Hits

879 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  04.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Sterk, mooie metaforen !
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  04.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Sterke column met veel humor.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.