Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Linzenspruiten

Er groeien linzen in mijn groene bak. Om precies te zijn in mijn groene bakje met deksel dat ik in de keuken heb staan. In deze bak mieter ik mijn keukenafval zoals koffiefilters, bananenschillen en alles wat je in de groene bak buiten gooit, maar waar je niet elke keer voor heen en weer loopt. Een soort groene tussenbak. Veel mensen hebben zo’n tussenbak. Hiervoor koos ik een groene container met een stevige deksel uit bij de Action. Volgens mij doen ook veel mensen dat, plastic afvalbakjes kopen bij de Action. 
   Aan het eind van elke dag leeg ik deze tussenbak in de échte groene bak. Of als ik geen zin heb: een keer in de twee dagen. Het worden bijna nooit drie dagen, en al helemaal nog bijna-er nooit vier. Ik keer de tussenbak om, stamp deze flink tegen de binnenrand van de echte bak, doe de stevige deksel erop en zet het terug in de keuken. 
   Soms kijk ik even en denk ik: wat goor en spoel ik de tussenbak schoon. Dat dacht ik vanmorgen ook. Het was een (bijna-nooit-voorkomende) drie-dagen actie en een laag koffieprut bleef achter. Bij nadere inspectie, staken uit die prut kleine witte stengeltjes. Stengeltjes die vast bleken te zitten aan linzen.
   Vorige week donderdag (langer dan drie dagen geleden, bah!) kookte ik linzen en een klein groepje ontsprong de dans. Deze stuiterden ongedurig van mijn hand via het aanrecht naar de keukenvloer en probeerden weg te rollen. Dat liet ik mij niet gebeuren en ik heb elk linzje gevonden, opgeveegd en weggegooid. Blijkbaar op een goede voedingsbodem van appelschilletjes en koffieprut. Er groeien nu linzenspruiten. 
   Het schoonspoelen stel ik een paar dagen uit. Als bij de volgende leeggooiactie de linzen volharden in groeien (het kan een wanhopige, tot ondergang gedoemde poging zijn), schep ik ze over naar een bloempot en verzorg ik ze met liefde. 
   Ik ben heel benieuwd hoe koffieprut gegroeide linzen smaken.
   Natuur gaat door onder de vreemdste omstandigheden, dat blijkt.

© MC H op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
26.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik vind het thema mooi. Linzen die uit prut groeien. Jammer dat je zoveel woorden besteed aan de organisatie van je afval waardoor je clou daarin dreigt te verdwijnen...
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig