Voor schrijvers, door schrijvers
542 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

499 Hits

Publicatie op:
Lock down

Hamsteren doe ik enkel voor waspoeder en wasverzachter. Bij kortingsacties. Verder doe ik één keer in de week een grote boodschap. Of althans dat probeer ik toch.
Over grote boodschappen gesproken. Toch maar naar de winkel om de maxi rollen van Kruidvat te halen. Als we in een algemene lock down gaan wil ik het down toch nog netjes kunnen houden. Er ook vanuit gaande dat ik daar down helemaal niets kan locken, dus moeten we vooruitziend zijn. De maxi rollen waren niet meer voorradig. Ik stond naar het lege rek te staren
Een vrouw met Poolse tongval sprak me aan. Ze wou bevestiging over dat lege rek. Wc papier al op? Vroeg ze met Poolse tongval. Ze keek naar mij en naar het rek. Ik knikte van ja.
Ik wou nog zeggen dat ik nog geen stocktelling in het magazijn had gedaan, maar op die tijd was ze alweer verdwenen. Keukenrol was er nog wel, dus nemen we dat maar.
Aan de kassa stelde ik dezelfde vraag aan de kassierster, wel met andere tongval deze keer. De maxi rollen zijn uitverkocht, zei ze.
Maar buiten op het rek staan er wel nog van de andere soort. Ze was zo vriendelijk om het even voor me te halen. Een glimlach op mijn gezicht toen ik ze triomfantelijk met het pak onder de arm weer zag binnenkomen
Koning, keizer, admiraal, naar de grote toilet moeten we blijkbaar allemaal.
Ik overdacht dat ik met dit pak, de keukenrol en nog eventueel papieren servietten, wel genoeg reserves zou hebben.
Niet zo lang geleden, pakweg 40 jaar, was er eventueel ook nog de gouden gids.
Mijn grootmoeder Yvonne zaliger was gespecialiseerd in het versnijden van toiletpapier boekjes. Kranten, gouden gidsen of witte gidsen, alles kon dienen. Grootmoeder was specialiste in recycling. Daar zouden er vandaag de dag velen een puntje kunnen aan zuigen. Plastiek zakjes, cadeauverpakking... Alles kon herbruikt worden voor een tweede leven.
De toiletpapier boekjes werden met een touwtje aan de muur vastgemaakt. Heel precies. En de velletjes of blaadjes werden doorprikt door het touwtje.
Neem daar nog een gat in een plank bij, en het plaatje was compleet. En in wintertijd was het nog erger. Een oude boerderij had buiten zijn gemak. Aan down luchtcirculatie geen gebrek.
Ik ging heel graag naar grootmoe, maar voor vertrek zocht ik toch meestal ons thuissanitair op om zeker te zijn.
Ik houd mijn oud papier toch nog maar even opzij dezer dagen. . Je weet maar nooit...


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Lock down"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Koffiedikkijkers (360) Eelco Visser 23-04-2020

    De schoenlapper bij mij in de buurt heeft het zwaar. Hij is van alle markten thuis. Zo kan hij schoenen oplappen, sleutels maken, kleren stomen en tassen vermaken. Toch komt er niemand naar zijn...

    Lees meer: Koffiedikkijkers