Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Inzendingen: 653
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
  • Home
  • Columns
  • Luc Schuitens visie voor een groener Brussel
Luc Schuitens visie voor een groener Brussel
© Petra Thijs op .
Aantal hits: 120

Met Vivaldi krijgen de ‘groenen’ voor het eerst sinds twintig jaar terug een plek in de Belgische regering. Misschien kunnen ze voor de vergroening van onze hoofdstad hun licht opsteken bij Luc Schuiten. Zijn unieke toekomstvisie integreert natuur en bouwkunst tot één organisch geheel. Hij verwerkt bomen en natuur mee in artistiek verantwoorde bouwontwerpen.

Op de site https://vegetalcity.net vindt u een aantal ontwerpen in de rubriek “cités archiborescentes”. Stel u bijvoorbeeld populieren voor te midden van de drukste rijvakken van de Wetstraat, of een klein waterstroompje in een winkelstraat. Luc eerste huizen nemen de kruin en takken van een boom als basis voor de uitbouw van een woonruimte. Hij beperkt zich trouwens niet tot de bouwkunst, maar realiseerde enkele decennia voor Elon Musk al verdienstelijke modellen voor elektrisch aangestuurde wagens.

Lucs ontwerpen doen vaak een beetje Art-Nouveau-achtig aan. Diverse fijne houten ornamenten zoals een houten kijkgaatje in de vorm van een hartje, zouden zo een eeuw geleden door een Art Nouveaukunstenaar kunnen vervaardigd zijn. Vermeldenswaardig zijn ook Lucs kunstige, veelhoekig geslepen ramen: net grote diamanten, maar wel zo vervaardigd dat ze optimaal zonne-energie opnemen. Leuk detail is dat Lucs broer François zelfs een handje hielp om Horta's eerste huis Maison Autrique van de sloop te redden.

Dus waarom - een eeuw na Horta - niet opnieuw kansen bieden aan een Belgische architect voor de vergroening van onze hoofdstad? Inspiratie te over, eens de nieuwe regering uit de startblokken schiet.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Luc Schuitens visie voor een groener Brussel"

Geschreven door Petra Thijs . Geplaatst in Column.
05.10.20
Feedback:
Ik weet niet hoe groen Brussel ia, maar meer groen is altijd goed (clap).
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !