Voor schrijvers, door schrijvers
546 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

180 Hits

Publicatie op:
 • Home
 • Columns
 • Luc Schuitens visie voor een groener Brussel
Luc Schuitens visie voor een groener Brussel

Met Vivaldi krijgen de ‘groenen’ voor het eerst sinds twintig jaar terug een plek in de Belgische regering. Misschien kunnen ze voor de vergroening van onze hoofdstad hun licht opsteken bij Luc Schuiten. Zijn unieke toekomstvisie integreert natuur en bouwkunst tot één organisch geheel. Hij verwerkt bomen en natuur mee in artistiek verantwoorde bouwontwerpen.

Op de site https://vegetalcity.net vindt u een aantal ontwerpen in de rubriek “cités archiborescentes”. Stel u bijvoorbeeld populieren voor te midden van de drukste rijvakken van de Wetstraat, of een klein waterstroompje in een winkelstraat. Luc eerste huizen nemen de kruin en takken van een boom als basis voor de uitbouw van een woonruimte. Hij beperkt zich trouwens niet tot de bouwkunst, maar realiseerde enkele decennia voor Elon Musk al verdienstelijke modellen voor elektrisch aangestuurde wagens.

Lucs ontwerpen doen vaak een beetje Art-Nouveau-achtig aan. Diverse fijne houten ornamenten zoals een houten kijkgaatje in de vorm van een hartje, zouden zo een eeuw geleden door een Art Nouveaukunstenaar kunnen vervaardigd zijn. Vermeldenswaardig zijn ook Lucs kunstige, veelhoekig geslepen ramen: net grote diamanten, maar wel zo vervaardigd dat ze optimaal zonne-energie opnemen. Leuk detail is dat Lucs broer François zelfs een handje hielp om Horta's eerste huis Maison Autrique van de sloop te redden.

Dus waarom - een eeuw na Horta - niet opnieuw kansen bieden aan een Belgische architect voor de vergroening van onze hoofdstad? Inspiratie te over, eens de nieuwe regering uit de startblokken schiet.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Luc Schuitens visie voor een groener Brussel"

05.10.20
Feedback schrijfkwaliteit
Ik weet niet hoe groen Brussel ia, maar meer groen is altijd goed (clap).
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • De (Duhh) mensentaal (318) Eelco Visser 22-04-2020

  De interpretatie van onderzoeksbevindingen door wetenschappers en datgene wat hierover in de pers verschijnt, het is een wereld van verschil. Wetenschappers zouden hebben ontdekt dat honden hun...

  Lees meer: De (Duhh) mensentaal