Voor schrijvers, door schrijvers
Column
468 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

273 Hits

Publicatie op:
Diploma’s voor democratie
Diploma’s
Ik ga iets opmerkelijks bepleiten, iets waar niemand eigenlijk op zit te wachten. Maar in mijn omgeving zie ik puinhopen, puinhopen van onwetendheid. Mensen die geen idee hebben wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn. Mensen die geen idee hebben waarvoor ze moeten staan. Ik ga het hebben over het menselijke verstand, wat blijkbaar niet zo groot is als menig mens denkt.Veel mensen maken al die ene fout, denken. Ik pleit voor een diploma op denken. Eerst een cursus denken doen, voordat mensen mogen gaan denken. Want als mensen denken, een slechte dag denken, een nachtmerrie denken. Krijg je het kwaad.Naast dit, bepleit ik een diploma voor ouderschap. Mensen die een kind willen, moeten eerst een examen afleggen voordat ze überhaupt het met elkaar mogen gaan proberen. Eerst een diploma voordat je ergens aan begint. Zo gek is dat helemaal niet, je doet immers (normaal gesproken dan toch) eerst een opleiding voordat je carrière gaat maken. Ik zie in mijn omgeving te veel puinhopen, puinhopen van opvoeding. Mensen die totaal ongeschikt zijn een kind op te voeden. Opvoeding is simpelweg een kunst. Opvoeding is belangrijk, al helemaal in Nederland. Aanstaande ouders moeten dus gewoon een diploma halen. En om het voor mensen leuk te maken, verzinnen we gewoon een titel voor afgestudeerde ouders: iets van Hoogouder, drs. Ouder of Dokter in het Ouderschap. Ik word meteen razend enthousiast en zou er bijna zelf aan beginnen.Democratie, ja eindelijk ga ik mij daar eens flink over laten uitspreken. Democratie is de grootste leugen die Nederland in de afgelopen eeuwen is wijsgemaakt. Er bestaat wel (gedeeltelijke) democratie, maar dan denken dat het volk de macht heeft is naïef. Al jaren word ons wijsgemaakt dat stemmen echt het verschil maakt, ook dit is grote nonsense. Ik ben blij dat het volk de macht niet heeft, het zou dan niet meer dan een complete chaos worden. Een complete puinhoop. We hebben namelijk in de vorige eeuw wel gezien hoe het kan gaan, een heel volk dat achter een enigszins toch wel indrukwekkende spreker aan loopt die vervolgens maar kan doen en laten wat hij wilt. Daarom moet je niet het volk laten regeren en zorgen dat iedereen kan stemmen, maar een cursus doen voordat je gaat stemmen. Een diploma halen, de universiteit van de maatschappij. Als iedereen kan stemmen, is een verkiezing gevaarlijk. Iedereen kan maar inkrassen wat hij wilt, terwijl hij of zij misschien alleen maar op die persoon stemt omdat deze een leuke naam heeft, of een grappig kapsel. Deze stem telt even zwaar mee als iemand die een weloverwogen besluit heeft genomen. Kortom, ook een diploma voor stemmen zou niet misstaan.

Eigenlijk is het wel een goed idee om voor alles een diploma in te voeren. Voor alles wat je wilt gaan doen eerst een opleiding volgen. Ik denk dat er dan weer extra banen in het onderwijs bij komen, dus dat probleem is meteen uit de lucht. Maar niet alleen dat, het zou er ook voor zorgen dat terrorisme zou gaan afnemen dan wel niet volledig die kiem in word gesmoord. Mensen die zich melden bij een terrorismeschool kunnen we dan meteen in het vizier houden. Wat een belachelijk geniaal idee! 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Diploma’s voor democratie"

23.09.20
Feedback:
Geachte M. Th.,
Hoe zit het eigenlijk met uw schrijfdiploma? Daarover hoor ik u helemaal niet. Een spoedcursus lijkt me wel iets
voor u.
Met beleefde groet,
WJ(H)V
  • Schrijfkwaliteit
    1.0/5
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • W.J. (Hans) Villerius 23.09.20
    Tot mijn verbijstering zie ik een rood hart kloppen tussen mijn initialen, terwijl ik toch een hoofdletter H tussen haakjes had getypt. Merkwaardig!