Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

130 Hits

Publicatie op:
met de K van Logisch
Onwil heeft vele uitingsvormen maar het uitgangspunt blijft steeds dat het doel van de 'zondebok' niet/nimmer zal worden ingewilligd.
 
Cirkel/routinematige onwil;
De meest gebruikte term voor de professional in deze groep is de zgn 'beroepschagarijn'. Deze is tegen. Punt uit.
 
Vierkant/hoekige onwil;
Het gaat hier om professional die steeds dezélfde individuen in de hoek laat staan waar de (figuurlijke) klappen vallen.
 
Ovale onwil;
Dit wordt gedaan door de professional die door een negatief voorval uit het verleden onwillig is om iedere situatie opnieuw en met een open visie te bekijken.
Opvallend hierbij is dat met met vage argumenten abstracte waarheden tot concrete bewijsvoering worden omgebogen.
 
Geruite onwil;
Kreeg zijn naam door de vergelijking die gemaakt werd met het 'kind in de professional'  dat zijn zin wil doordrijven.
Hierbij wordt verwezen naar de kinderlijke wens zoetgehouden te worden met de roze-gelig gekleurde geruite, gesuikerde 'spekkies'.
 
Gekruiste onwil;
Het is de onwil waarbij de professional per definitie tegenovergesteld beslist dan het voorstel van de 'gekruisigde'.
Overigens gaat de vergelijking met Jezus hierbij niet op omdat deze vorm van onwil zo min mogelijk openbaar mag worden vanwege de ethische dilemma's die het met zich meebrengt.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "met de K van Logisch"

© Louisa van den Heerik