Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Mondkapjesprakticum

Een weetje;
De aerosolen met potentieel Covid-19-virusdeeltjes hangen in een straal van één meter om een snottenbellenterrorist heen. Daarom draagt een ieder die zichzelf en het gezonde leven eert, vooral in grote steden, een mondkapje. Mijn kinderen, variërend in de leeftijd van zeven tot zestien, hebben mijn betoog ter harte genomen en juist geïmplementeerd. Foutief gebruik van een mondkapje kan immers desastreuze gevolgen hebben.
 
Zo zou ik met de volgende voorbeelden welke ik recent met enige verbazing heb zien gebeuren, mijn steentje willen bijdragen aan een ieders alertheid:
1. Het met Covid geïnfecteerde mondkapje na gebruik netjes opgevouwen en met de besmette buitenkant naar buiten in de handtas terugdoen.
2. Kriebel aan je neus oplossen door over de buitenkant van het kapje te wrijven en kort daarna in de ogen.
3. Met disposable handschoenen, tijdens boodschappen doen, al grabbelend en graaiend op zoek gaan naar je portemonnee in diezelfde handtas.
4. In de sportschool alle voetsteunen verstellen nadat de voorganger deze met buiten gedragen schoenen heeft gebruikt.
 
Het is niet betweterig bedoeld maar bij het verplicht stellen van mondkapjes in bijvoorbeeld het openbaar vervoer had postbus 51 er best een gratis online mondkapjesprakticum bij kunnen geven. Ik ben nieuwsgierig naar het aantal mensen dat niet ondanks maar dankzij het mondkapje Covid-19 heeft opgelopen.
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
12.10.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed stukje Louisa, ik ben ben het helemaal met je eens!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.10.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed stukje, laat mooi zien hoe alles valt of staat bij goed gebruik en goede voorlichting.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
12.10.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goede column. Louisa. Gisteren nog in de supermarkt gezien: drie vrouwen, 60 - 70 jaar, op 50 cm afstand van elkaar in elkaars gezicht lachen, gieren, brullen. Eén dame zonder mondkapje, de andere twee het mondkapje onder de kin. Dit soort dingen zie je dagelijks.
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig