Voor schrijvers, door schrijvers
546 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

171 Hits

Publicatie op:
Mondkapjesprakticum
Een weetje;
De aerosolen met potentieel Covid-19-virusdeeltjes hangen in een straal van één meter om een snottenbellenterrorist heen. Daarom draagt een ieder die zichzelf en het gezonde leven eert, vooral in grote steden, een mondkapje. Mijn kinderen, variërend in de leeftijd van zeven tot zestien, hebben mijn betoog ter harte genomen en juist geïmplementeerd. Foutief gebruik van een mondkapje kan immers desastreuze gevolgen hebben.
 
Zo zou ik met de volgende voorbeelden welke ik recent met enige verbazing heb zien gebeuren, mijn steentje willen bijdragen aan een ieders alertheid:
1. Het met Covid geïnfecteerde mondkapje na gebruik netjes opgevouwen en met de besmette buitenkant naar buiten in de handtas terugdoen.
2. Kriebel aan je neus oplossen door over de buitenkant van het kapje te wrijven en kort daarna in de ogen.
3. Met disposable handschoenen, tijdens boodschappen doen, al grabbelend en graaiend op zoek gaan naar je portemonnee in diezelfde handtas.
4. In de sportschool alle voetsteunen verstellen nadat de voorganger deze met buiten gedragen schoenen heeft gebruikt.
 
Het is niet betweterig bedoeld maar bij het verplicht stellen van mondkapjes in bijvoorbeeld het openbaar vervoer had postbus 51 er best een gratis online mondkapjesprakticum bij kunnen geven. Ik ben nieuwsgierig naar het aantal mensen dat niet ondanks maar dankzij het mondkapje Covid-19 heeft opgelopen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Mondkapjesprakticum"

12.10.20
Feedback schrijfkwaliteit
Goed stukje Louisa, ik ben ben het helemaal met je eens!
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • De (Duhh) mensentaal (318) Eelco Visser 22-04-2020

    De interpretatie van onderzoeksbevindingen door wetenschappers en datgene wat hierover in de pers verschijnt, het is een wereld van verschil. Wetenschappers zouden hebben ontdekt dat honden hun...

    Lees meer: De (Duhh) mensentaal