Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

81 Hits

Publicatie op:
Multitasking, een idée fixe.....

Het fenomeen dat alléén vrouwen meerdere dingen gelijktijdig kunnen doen, wordt in stand gehouden door allerlei clichés. De mooiste vind ik die van het koken van pasta. Dat gaat als volgt: een man doet water in de pan en steekt het vuurtje aan. Vervolgens wacht hij lijdzaam totdat het water kookt.

Een vrouw benadert deze handeling heel anders: water in de pan en vuurtje aan. Vervolgens gaat zij een heleboel andere dingen doen. Koffie drinken met de buurvrouw, door een glossy bladeren, de plantjes water geven, etc.etc... En op het moment suprème. Als het water kookt. Deponeert zij de gele slierten in het kokende water.

Maar nu is de tijd voor mij gekomen om in te grijpen, om dit fabeltje omver te blazen en om u deze illusie, dit Idée Fixe, te ontnemen. Soms is daar die zure appel.

Wetenschappelijk is aangetoond dat noch mannen, noch vrouwen kunnen multitasken. De reden is simpel. Onze hersenen kunnen het niet aan. Het brein raakt ervan in de war. Het kan leiden tot stress, hoofdpijn en vele andere ongemakken.

Wat overblijft van het fenomeen multitasken is louter routine. Als de vrouw uit het voorbeeld een man is die regelmatig kookt zal die ook ondertussen een  heleboel andere dingen gaan doen. Want ook hij kent het juiste moment. Als je maar vaak genoeg pasta maakt. Dát is alles.

Maar omdat vrouwen dénken dat zij kunnen multitasken doen zij hun uiterste best om die rol goed te vervullen. En dat leidt weer tot allerlei ongewenste symptomen. Herkent u het?

De moraal van deze column? Mannen en vrouwen (in onwillekeurige volgorde) zijn volstrekt gelijk aan elkaar. Bent u opgelucht? Viel toch wel mee, toch?
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Multitasking, een idée fixe....."

14.04.21
Feedback:
Gelijk aan elkaar als het om multitasking gaat dus.
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig