1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  433 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Niet op vakantie hoeven

Publicatie op : 15-08-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Niet op vakantie hoeven

183 Hits.
Ze zijn te beklagen. Niet omdat ze drie dagen hebben overgewerkt om zonder achterstand weg te kunnen. Ook niet omdat ze zes uren lang hebben gezwoegd om de koffers te pakken. De badmintonrackets te zoeken. Het campingaz busje te laten vullen bij de fietsenmaker op de hoek die met vakantie was waardoor ze naar de industriewijk moesten waar een afzetter het dubbele rekent. Niet omdat ze tig corona-procedures van bestemmingen moesten doorploegen tot ze groen of rood zagen. En al helemaal niet omdat een van de kinderen als je net goed en wel onderweg bent roept: ‘Ik heb het zolderraam open laten staan!’
Nee, dat is het allemaal niet.
 
Te moeten liegen tegen iedereen dat het zo leuk is om op vakantie te gaan - dat maakt ze beklagenswaardig. Want is het wel zo leuk?
Het is rampzalig!
Eerst moet je de tent testen. Lekt-ie echt niet? Zijn alle haringen er? De scheerlijnen a) compleet en b) niet gebroken? Trouwens, waar is de po gebleven? Hij staat niet op zijn vaste plekje op zolder achter de cv-ketel. Het is verdimme elk jaar hetzelfde. We gaan naar een viersterrencamping, zegt Jannie. Laat die po toch schieten. Nee, roept Jan vanuit de kelder, als jij straks ’s nachts moet plassen durf jij niet naar die viersterren wc!
Al rond Antwerpen rijden ze zich vast. Met Lille, Parijs of Lyon nog voor de boeg ontstaat kortsluiting in hun brein. Ze hebben airco, zeg je. No problem. Maar zie de raampjes maar eens dicht te houden met drie blèrende kinderen achterin. Bij Kortrijk zijn de kids uitgegamed, klaar met hun ipod, ipad én tablet, en is het vreedzame bankzitten ontaard in oorlog. Vader of moeder moeten dan de auto wel op een Aire met vieze toiletten parkeren. Gaan daar de rol van vrederechter geloofwaardig zitten spelen. Helaas denken ze daar verschillend over, zodat hen een kille eerste tentnacht wacht.
 
Of neem Eus en Elsa. Ze boekten al in december. Als het nat en guur is buiten en er valt zo’n dikke kleurige vakantiebrochure op de mat dan wil je wel. Zij dus ook en het werd Brazilië. Nog nooit geweest en dat kan natuurlijk niet. Je moet het gezien hebben, er de samba hebben gedanst, alleen dan kun je erover meepraten.
Maar dan Freek en Femke. Het werd China, the place to be anno nu. De Muur doen, nee, niet de Berlijnse. Gezellig in Sjanghai gaan winkelen. Wel even voor de zekerheid twee types mondkapjes meenemen. Een tegen corona en een tegen de smog, want de baby gaat ook mee. En maar hopen dat opa niet weer een hartaanval krijgt - hij ligt op de intensive care, maar er wordt prima voor hem gezorgd.
 
Na vakantienachtmerries droom ik er stiekem van niet op vakantie te hoeven. Thuisblijven. Een lege straat. Alleen de mussen sjilpen op mijn dakgoot. Alle buren ergens in het snikhete zuiden of op het ijskoude IJsland of in het belevingsvolle Thailand dan wel het hartverstikkende, pardon -verwarmende Mexico. En ik lig in mijn hangmat met een longdrink en een goed boek. Of ik zit met mijn beste cd’s in mijn lekkerste stoel. De mooiste reizen maak je in je hoofd. Waar de buren van schuin tegenover op dit moment in gedachten bij hun in Parijs kwijtgeraakte reiskoffer uit hun vliegtuigraampje kijken met een schuin oog op de cockpit, kijk ik naar de hemelkoepel boven mijn tuin. Ver onder de witte luchtstrepen van de vliegtuigjes zwenken langs roomwitte wolken met een toefje grijs boerenzwaluwen geluidsoverlastloos op een eindeloze vakantiedag en ik zwijmel en mijmer. Denkend aan de vakantiestress die ik misgelopen ben. Al die medelanders dankend die zich stortten op de Route du Soleil jagend op hun vakantiedroom die ik hier in mijn eigen tuin dankzij hen gevonden heb.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.09.21
Feedback:
Nu pas lees ik deze, goed stuk, George, recht uit mijn hart!
De mooiste vakanties heb ik doorgebracht in eigen tuin of op eigen balkon, soms een dagje eropuit.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • George Knottnerus 14.09.21
  dank je, Ewald! Als de straat elders vakantie viert, zitten jij en ik onder de zwenkende gierzwaluwen van de lage landen. ;-)
12.09.21
Feedback:
Leuk!
En herkenbaar, ik blijf ook het liefst thuis. :-)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.08.21
Feedback:
Ik blijf thuis.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Expeditie hemel
165
Lezen?
Armin de paardenjongen - George Knottnerus
121
Lezen?