Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

108 Hits

Publicatie op:
Olympische Spelen
Goed. Ik geloof best dat wij als minuscuul landje een geweldige prestatie zullen gaan neerzetten op de aankomende zomerspelen in Japan. En ja, hoe geweldig zou het zijn om al die sporters te belonen voor hun indrukwekkende prestaties en ze voor hun jarenlange tomeloze inzet te danken.
Maar….
Als ik nu hoor dat al die sporters zeer waarschijnlijk in de loop van de komende weken met voorrang gevaccineerd gaan worden met het Pfizer-vaccin gaat bij mij eigenlijk toch wel een soort van knop om.
Een paar honderd sporters wordt met voorrang gevaccineerd terwijl zorg- en ziekenhuispersoneel met smart wacht op hun vaccinatie. Ik hoef niet meer te vertellen hoe hard deze mensen moeten werken. Ik hoef niet te vertellen dat zij hun eigen gezin nauwelijks nog zien. Ik hoef niet meer te vertellen waar de strepen, verwondingen en huidirritaties in hun gezicht en op hun handen vandaan komen. Ik hoef er niets over te zeggen want iedereen weet dit al. Denk ik. Hoop ik. Het is in ieder geval wel waar ik vanuit ga.
 
Maar zoals zo vaak het geval is.

Sport is van nationaal belang.
Sport is van internationaal belang.
Sport zet Nederland op de kaart.
Sport is goed voor handelsbetrekkingen.
 
Welke handelsbetrekkingen trouwens?
Die van de vaccins?
Die van de beschermingsmiddelen?
 
Dit ‘Coronajaar’ kijk ik er toch wat anders tegen aan.
Jammer!
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Olympische Spelen"

08.05.21
Feedback:
Prima geschreven en “to the point”. Compliment!!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig