1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  433 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Oma heeft geduld

Publicatie op : 13-09-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Oma heeft geduld

59 Hits.

Oma heeft geduld.

“Oma, zie je dat? Oma, kom eens! Oma, ik ga voor jou koken. Jij moet daar gaan zitten en ik maak “paggettie” voor jou. Dat vind ik heel lekker. Kijk oma dat is voor jou, maar even wachten hoor, want dat is heet!”

En oma doet braaf wat Emma zegt,  wonderbaarlijk toch? Dat je voor je kleinkind zoveel tijd hebt en maakt. Eigenlijk maakt het bijna niet uit wat ze zegt of doet (bijna zei ik). Bij alles krijg je een warm of blij gevoel. Kunt er eindeloos van genieten en naar kijken.

Er zijn natuurlijk ook momenten waarop het zweet je uitbreekt, omdat je op tijd staat om bijvoorbeeld de bus te halen. Eerst ben je al druk om van alles mee te nemen voor onderweg. Reserve luier, want potje of wc wil ze nog niet altijd, drinken, koekje, boekje, speen(eind van de morgen is ze moe en als “peen” dan niet mee is, is het echt drama) Daarvoor is ze al in bad geweest en aangekleed.

Als oma dan eindelijk klaar is om weg te gaan, wil Em niet haar jas aandoen. Want ze moet nog even iets afmaken. Een puzzel of ze is nog pannenkoeken aan het bakken of de baby huilt en moet getroost worden. Vroeger toen onze eigen kinderen klein waren pakte ik ze bij de arm en zei “nou is het klaar we gaan!”

Maar nu zeg ik rustig, “dan moet oma maar alleen met de bus! “ Nee nee Em wil ook mee” hoor ik dan. En dan komt ze er aan rennen.  “Oma ik vind je lief hoor” . En krijg een kus en een knuffel.

Ik smelt!

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.09.21
Feedback:
Schattig!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.09.21
Feedback:
Met plezier gelezen!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Treinkarretje
40
Lezen?