Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

67 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Ommekeer
Mens
U bent wellicht trots op 't industrieel revolutionair zijn. Daar bovenop heeft u biochemisch geweld in handen. U heeft het natuurlijk evenwicht doen duizelen.
Het is natúúrlijk logisch dat u zo spoedig mogelijk van de top van de voedselketen moest worden verstoten.
Omdat u de snelheid tot vermenigvuldigen mist en álles tot in den treuren integraal moet overleggen verloor u gaandeweg terrein.
Met een vaccinatie alléén kunt u het van een virus als COVID-19 niet winnen. Het wordt hoog tijd voor natuurlijke selectie en rangorde waardoor u kracht verliest.
Grootmachten die verslagen worden door een miniscule virusdeeltjes. Een meesterlijke zet van Moeder Natuur.
 
Noot van de schrijver:

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ommekeer"

04.05.21
Feedback:
Duidelijke taal. Wie is hier eigenlijk aan het woord?
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig