Skip to main content
frits niemans

Onderdeurtjes

© frits niemans op 19.08.2022.

Onderdeurtjes

 

“I don’t want no short people ‘round here “, zong Randy Newman. Niet iedereen kon daar overigens mee lachen, zijn liedje oogstte veel kritiek. Satire balanceert voortdurend op het slappe koord tussen goede smaak en leedvermaak.
We vinden kleine mensen vaak grappig en nemen ze zelden serieus.” With their grubby little fingers and dirty little minds!”.
Op een paar uitzonderingen na die de regel bevestigen lijken kleine mensen niet geliefd en succesvol. Op school worden ze hartstochtelijk gepest of in de maling genomen en als ze die periode zonder kleerscheuren doorkomen wacht hen een leven van tenengang of gedwongen zelfspot. Behalve dat ze snel over het hoofd gezien en gemakkelijk onder de voet gelopen worden en nergens bij kunnen zonder opstapje lijkt ook wetenschappelijk aangetoond hoe ongezond het is om klein te blijven.
De universiteit van Tampere heeft de resultaten van een onderzoek bekend gemaakt waaruit bleek dat kleine mensen meer kans maken op hart en vaatziekten. De mogelijke verklaring die door de onderzoekers wordt gegeven is dat de bloedvaten van kleine mensen nauwer en smaller zijn en eerder verstopt raken.
Je hebt als kleine man ook minder kans op aanzien en succes in het maatschappelijk leven. Onderzoek door de universiteit van Sydney onder 20.000 Australiërs maakte duidelijk dat als je 5 cm langer bent dan gemiddeld , je 1 ½ % meer inkomsten verdient .Dat komt gemiddeld ongeveer overeen met €800 per jaar. Klein verdriet, groot zijn loont!
Grote mensen verdienen meer omdat ze als slimmer en machtiger worden beschouwd.
Ook bij de partnerkeuze trek je als Pinkeltje aan het kortste houtje. Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen de voorkeur geven aan een langere partner. Kleine mannen gebruiken daarom stiekem verhogend schoeisel om in gezelschap niet steeds op de tenen te hoeven lopen bij een afspraakje.
Zoals Kim Jong IL de inmiddels overleden dictator uit Noord Korea. Zijn lichaamslengte werd geschat op 1.55 m en Deng Xiaoping uit China op 1.52m. In overleg met langere staatshoofden werden ze steevast in zittende houding geportretteerd. Van Kim Jong IL (de grote leider) was bekend dat hij stiekem plateauzolen gebruikte . De laatste loot van de familie doet het iets beter Kim Jong-Un scoort tussen 1.63 m en 1.67m ( wie durft hem de maat te nemen?).
”They walk around telling great big lies”. Maar wie deze onderdeurtjes daarop betrapt wordt simpelweg een kopje kleiner gemaakt, zodat het lachen je wel vergaat!

 

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
18-12-2023

Hits

398 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.