Voor schrijvers, door schrijvers
542 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

131 Hits

Publicatie op:
Parttime activist

O God, het is weer zover. Hij vindt weer ergens iets van. Hij heeft weer iets gelezen, gezien, gehoord wat hem heeft gegrepen en wat hem in beweging heeft gezet. Hij zit weer bij een lekker rebels clubje en schopt weer lekker tegen grote, boze meneren en mevrouwen aan. Hij heeft zijn status op Facebook aangepast en een mooi kader voor zijn profielfoto gekozen. Hij gaat naar bijeenkomsten met mensen die ook weer ergens iets van vinden.

Ondertussen krijgt iedereen die het wil en niet wil een lezing waar je u tegen kan zeggen. Hij voelt zich zo slim en goed over zichzelf. Hij staat weer boven het onwetende gepeupel.

Maar dan… dan gebeurt er altijd wel iets waardoor het iets waar hij wat van vindt niet meer zo belangrijk is. Ga hierover niet in discussie, want krenk zijn ego niet, maar de gebeurtenis verklaart zijn gebrek aan desinteresse altijd volledig (volgens hem). Hij vindt even niks en lijkt weer bijna een rationele gesprekspartner. Maar wees niet bang, want het duurt niet lang voor hij weer iets vindt om wat van te vinden: de parttime activist.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Parttime activist"

22.10.20
Feedback schrijfkwaliteit
Leuk geschreven, maar ik vind het persoonlijk minder een column.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Koffiedikkijkers (360) Eelco Visser 23-04-2020

    De schoenlapper bij mij in de buurt heeft het zwaar. Hij is van alle markten thuis. Zo kan hij schoenen oplappen, sleutels maken, kleren stomen en tassen vermaken. Toch komt er niemand naar zijn...

    Lees meer: Koffiedikkijkers