Voor schrijvers, door schrijvers
546 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

76 Hits

Publicatie op:
 • Home
 • Columns
 • Positie Omtzigt: een functie elders met 23 zetels
Positie Omtzigt: een functie elders met 23 zetels
“Ha die Sigrid. Gut gut gut wat een ophef toch weer allemaal. Wat een gedoe nou toch weer met Ollongren.”
“Zeg dat wel, Mark. Dat nou net dat verhaal rond Omtzigt gekiekt moest worden. Die zin met: ‘positie Omtzigt, functie elders,’ was niet zo handig.”
“Ik hoor wat je zegt, Sigrid, maar dat had Ollongren ook wel wat handiger kunnen doen. Maar goed, zand erover. Wat nu te doen? Laat horen, je plannen. Hoe frommelen we Omtzigt in vredesnaam nu alsnog de Kamer uit? Ideeën? We kunnen het natuurlijk niet laten gebeuren dat hij in nog meer toeslagen en subsidies gaat zitten rommelen. Dat is volstrekt onaanvaardbaar. God weet wat er naar boven komt allemaal. Tegelijkertijd wil ik gezegd hebben dat ik bewondering heb voor het aanpassingsvermogen en de zelfdiscipline van Omtzigt.”

“Mee eens, Mark. Ik blijf erbij dat wij aan de voorkant blijven sturen richting een functie elders voor Omtzigt . En niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant, bovenkant, onderkant en zijkant.”
“Het kan toch niet zo zijn dat iemand ineens zomaar in het belang van de ‘gewone man’  gaat denken. Je moet er toch niet aan denken wat hij voor onfrisse zaken van de overheidselite naar opgraaft. Want dan zijn we allemaal de Sjaak, Mark.”
“Je weet dat ik niet inga op als-dan-vragen, Sigrid. Laten we dit eerst even afpellen. Hoe ga jij dit bijvoorbeeld aanpakken?”

“Nou, hij zit nu overspannen thuis. Ik hoorde van Wobke dat  Omtzigts buren vertelden dat hij regelmatig ‘s nachts in zijn onderbroek met zes hard roze marmotten jongleert. Misschien kunnen we dat gebruiken bij wijze van fake nieuws. Wat laten lekken doet wonderen. Nou ja, ik hoef jou niets te vertellen, jij verzint nieuws waar je bij staat. Jij bent nota bene zelf het vleesgeworden fake nieuws.”

“Interessant punt dat je aansnijdt, Sigrid, maar daar heb ik geen actieve herinnering aan. Je zit nu drie spades diep in de roddels. Zoals ik dus al verwachtte hoor ik geen creatieve oplossingen van jou, dus heb ik zelf maar actie ondernomen. Ik had gisteren Angela Merkel aan de lijn hierover. Ze zit bij wijze van hobby als deskundige in de ouderenzorg. Zij vertelde dat een collega van haar ook overspannen was en als revalidatie elke weekend aan de trapeze hing in een circus. Je kent mij dus ik ging meteen even rondbellen. Circus Chaos wil Omtzigt graag aanstellen als Clown Poppiewok. Kijk, zie je wel? We doen dit stap voor stap.”

“Oké, Mark. Zullen we dan eerst beginnen met het fake nieuws. Dan laten we lekken dat Omtzigt gesignaleerd werd op een opgevoerde bakfiets waar hij op volle snelheid de Hema mee inreed. Zoiets? Daarna hoor je nooit meer iets van hem.”

“Prima. O, ik lees hier nog iets beters in de krant: er is nog een functie als verkeersregelaar. Ja, iemand moet dat doen. Dus waarom Omtzigt niet? Hij kan beter het verkeer regelen dan toeslagen, hahah. En o ja, laat dit regelen door Wopke Hoekstra, dan voelt hij zich lekker belangrijk en komt hij op een makkelijke manier van de luis in zijn pels af. En tegelijkertijd kunnen we dan alle schuld op hem afschuiven als het verkeerd afloopt.”

Intussen heeft Maurice de Hond een peiling gedaan. Als Pieter Omtzigt een eigen partij zou beginnen zou hij op 23 zetels uitkomen. Misschien meer. De tweede partij na VVD. Kortom, positie Omtzigt: Een lekkere frisse nieuwe functie elders, met een ideale start van 23 zetels.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Positie Omtzigt: een functie elders met 23 zetels"

09.04.21
Feedback schrijfkwaliteit
Je moet de politiek in gaan. Leuk!
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • De (Duhh) mensentaal (318) Eelco Visser 22-04-2020

  De interpretatie van onderzoeksbevindingen door wetenschappers en datgene wat hierover in de pers verschijnt, het is een wereld van verschil. Wetenschappers zouden hebben ontdekt dat honden hun...

  Lees meer: De (Duhh) mensentaal