Skip to main content
Helen Stuger

Red Nederland.

© Helen Stuger op 24.04.2023.

In Rusland worden politieke tegenstanders gevangen gezet, monddood gemaakt of gewoon dood gemaakt. In de EU worden volgens "onze Europese waarden" politieke tegenstanders voor decennia achter slot en grendel gezet: zie de Catalanen, politieke gevangenen. De voormalige Catalaanse president, Carles Puigdemont, is zijn land van "onze Europese waarden" ontvlucht en heeft asiel aangevraagd in een ander EU land, Belgie, en daar asiel gekregen. 
Spanje vraagt al jaren om zijn uitlevering.
Voor de duidelijkheid, Spanje en Belgie zijn beiden lid van de Europese Unie, een zogezegd democratisch geheel van democratische lidstaten. Maar Nederland, nee Nederland doet zoiets afkeurenswaardigs niet. Maar hoe kan het dan dat er in Nederland, in Den Haag, een politieke partij, Hart voor Den Haag, voor de rechter moet verschijnen en er jarenlange gevangenisstraffen, let wel onvoorwaardelijk, tegen hen wordt geeist door het "onafhankelijke"Openbaar Ministerie? 
Hebben Richard de Mos en zijn partijgenoten vreselijke misdaden begaan? Gewapende overvallen gepleegd? In harddrugs gehandeld? Zich schuldig gemaakt aan vrouwenhandel? Mensen in hun huis overvallen, zwaar mishandeld, hun huis overhoop gehaald en hun eigendommen meegenomen? Daar is niets van gebleken. Richard de Mos lid van een criminele organisatie? Is zijn politieke partij een criminele organisatie? Ter vergelijking, teruggekeerde "IS bruidjes" krijgen 2 jaar gevangenisstraf, waarvan een deel voorwaardelijk. Na een jaar kunnen ze weer op straat staan.
Zij hebben echte  en vreselijke misdaden gepleegd. Ze hebben slaven gehouden. Hebben meegewerkt aan het faciliteren van verkrachting door mannelijke IS strijders, oftewel oorlogsmisdadigers.
En Richard de Mos en zijn partijgenoten? Zij hebben politiek bedreven in een Nederlandse stad. Hun manier van politieke participatie volgens hun politieke principes. Tegen het zere been van de "gevestigde" politiek, de machthebbers die koste wat kost hun macht willen houden en bereid zijn daarbij over lijken te gaan. Red Richard de Mos. Laat de rechter zijn/haar verstand gebruiken en de Mos en de anderen vrijspreken of beter nog, de hele zaak niet ontvankelijk verklaren.
En hey hey, ik luister terwijl ik dit schrijf naar de radio en hoor dat de Mos en zijn vrienden van alle beschuldigingen zijn vrijgesproken. Er is geen spaan heelgelaten van de beschuldigingen. Ik had verder willen schrijven: Red de Mos, Red Nederland. Deze uitspraak geeft me weer een sprankje hoop dat Nederland toch nog een democratie is en zich niet spiegelt aan Rusland, Noord-Korea of China.
Of Spanje natuurlijk. 

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
23-04-2024

Hits

69 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.