Skip to main content
Han Maas

Rutte - 'De scholen sluiten is desastreus'

© Han Maas op 27.11.2021.

Er wordt een beroep gedaan op de samenleving. Op ongevaccineerden die mensen kunnen besmetten en daardoor in het ziekenhuis belanden. Ja, dat geldt voor henzelf ook.

Daar zijn statistieken van. Creatieve scorebordjournalistiek met percentages van percentages is het algoritme van het gelijk van de zelfvervullende voorspelling van het OMT, de regering, aan beroepsdeformatie en mediageilheid lijdende virologen, en de burger die er ook niets meer van snapt, maar de behoefte heeft toch iemand de schuld te geven van de pandemie.

Als je op paarden wedt, volgens een overwinningsstatistiek, kun je toch de mist ingaan. En dan ben je je geld kwijt. Als je afgelopen januari al je geld zet op de aankomende vaccinaties, kan dat winst opleveren. Maar die is niet genoeg, blijkt na mijn tweede vaccinatie. Gelukkig heb ik een boost in het vooruitzicht.

Een jaar geleden werd het applaus voor de zorg verstomd en namen hulpverleners het geknal van verboden vuurwerk in ‘ontvangst’ en werd de kerst verpest door COVID. Een intelligent vaccin zorgt er vervolgens voor dat de boel opengegooid kan worden, iedereen weer hutjemutje op vakantie kan gaan en samengepakt naar rondjes rijdende autootjes kan kijken en dansen op het ‘Amsterdam Dance Event’. Of ‘samen’ naar voetbal kan kijken en daar het overgebleven illegale vuurwerk kan afsteken. We zijn toch gevaccineerd? De besmettingen vallen mee… zeggen statistieken. En in de bioscoop draait ‘Mission Impossible’; daar komt ongetwijfeld het zoveelste vervolg op.

Het geniepige virus nestelt zich nu in onschuldige kinderen. ‘Opa’s en oma’s blijf uit de buurt van uw kleinkinderen,’ is de wijze raad van Rutte. ‘De scholen sluiten zal desastreuze gevolgen hebben, dus die blijven open.’ Voor wie dan? Niet voor de leerkrachten, want die lopen nu juist extra risico. Rutten bedoelt de ouders. De kerstvakantie is al een probleem op zich. Dan mis je de leerkrachten, de crèche, de voor- en naschoolse opvang nog meer dan opa en oma om op de kids te passen. Dat kunnen papa en mama toch niet de hele dag doen? En dan krijgen de kids eetproblemen, als de onderhandelingen in de supermarkt over wat er ’s avonds gegeten moet worden spaak lopen.

Dus haalt papa de kids gewoon om half drie van school, brengt ze thuis en heeft van drie tot vijf uur nog twee uurtjes de tijd om de kroeg in te duiken.

Huiselijk geweld zal toenemen als de scholen sluiten, bedoelt Rutte als een ‘logisch’ gevolg. Want het gebruik van de armen waarmee papa en mama elkaar omhelsden toen mama met de predictor in haar hand luidkeels riep ‘WE zijn zwanger!’ zal dan desastreuze gevolgen hebben.

   

    

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
26-12-2023

Hits

1154 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  04.12.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Goed geschreven, maar je betoog vind ik eenzijdig belicht. Ik mis de opmerking dat kinderen elkaar nodig hebben, omdat ze anders psychisch in de knoop raken. Nog meer dan volwassenen, die het in hun eentje ook niet goed doen.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Han Maas 04.12.21
   Eenzijdig? Dat is het beleid. En het belang van de kinderen, daar gaat het de regering niet om. De ouders zitten met HUN kinderen in de maag in de 'wegdouwmaatschappij' van opvang en crèches.
   • Han Maas 04.12.21
    @Hedwig Zoiets ja. Prettig weekend.
   • Hedwig Meesters 04.12.21
    @han maas Precies. Met in iedere kamer een knoeperd van een tv...
   • Han Maas 04.12.21
    @Hedwig Zo erg is het al geworden! Of vader óf moeder thuisblijft is een keuze. Maar als je kinderen neemt, ik heb het niet over door een oorzaak alleenstaande ouder, dan heb je er zelf voor te zorgen. En... vooral op te voeden. Maar men wil alles: en allebei een carrière, een uitbouw, vakanties et cetera.
   • Hedwig Meesters 04.12.21
    Het zal vast wel kloppen van die ouders en het beleid, maar voor kinderen zelf is het ook niet goed om thuis te blijven. Je kan niet verwachten dat vrouwen weer thuis blijven, net als vroeger. En mannen gaan dat al helemaal niet doen. Bovendien valt het tegenwoordig met 1 salaris niet mee om de hypotheek of huur op te hoesten. Maar dat zijn weer heel andere kwesties... Fijn weekend, Han!
  30.11.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  heel goed geschreven han, vier sterren, cynisch ja maar zo waar, volg je de poltiek op de voet? Ik niet en ik ben niet ingeËnt. Toch heb ik het goed geschreven
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.