• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Column
  Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Samen komen we de corona door

Publicatie: 24 november 2021
Lieve mensen,
En dan heb ik het even niet tegen een aantal demonstranten die er een puinhoop van maken en daar bedoel ik uiteraard niet de demonstranten mee die gewoon netjes de vergunning hebben aangevraagd en die op een keurige manier hun mening verkondigen zoals is toegestaan. Ook geldt mijn aanhef zeker niet voor de rellende menigte die zonder geweten de boel kort en klein slaan en ook geldt mijn aanhef niet voor mensen die ongevaccinneerde of juist gevaccineerde mensen dom en gewetenloos noemen en die dat dan het liefst via hun social media kanalen de hele wereld in slingeren.
Mijn aanhef is bedoeld voor de mensen die wel al dan niet gevaccineerd zijn, dus eigenlijk voor iedereen die zich niet kan vinden in de bovenstaande beschreven doelgroepen.
Het corona virus met daarbij de onvermijdelijke discussie over het wel of niet vaccineren houdt de wereld in zijn greep.
Mensen die voorheen prima door één deur konden, staan inmiddels lijnrecht tegenover elkaar en dat veroorzaakt spanningen, conflicten en lijdt zelfs in sommige gevallen tot ontvrienden en dan heb ik het niet over dat knopje op facebook waar je op kan drukken. Nee, over echte vrienden die er in voor en tegenspoed voor elkaar zijn en die (bijna) alles met elkaar kunnen delen, behalve die ene verhitte discussie waardoor ze voor goed gebrouilleerd zijn.
Ik vind dit zo ongelooflijk zonde, wat maakt deze discussie in veel gevallen zo ontzettend agressief, waarom kunnen we niet naar elkaar luisteren en elkaars mening  hierin (al is het maar een heel klein beetje meer) respecteren?!
Als je bedenkt dat ieder zijn eigen keuze maakt op basis van zijn eigen gevoel, kun je hier iemand toch niet om wegzetten of veroordelen.
Al vroeg heb ik geleerd om mijn eigen keuzes te maken, voor mezelf op te komen en te luisteren naar mijn intuïtie en mijn gevoel.
Dus eigenlijk doe ik alleen maar wat ik altijd doe, ik maak mijn eigen keuze op basis van mijn eigen argumenten en die beslissing is van niemand anders.
En ik hoop dat iedereen zo zijn eigen beslissing neemt en mag nemen Doe wat goed voelt voor jou en niet wat goed voelt voor die ene twitterende vriendin die goed is voor weet ik hoeveel volgers.
Ik kan mij voorstellen dat je hebt getwijfeld of misschien nog steeds aan het twijfelen bent, ook dat mag!
Ook als je nooit getwijfeld hebt en je keus hebt gemaakt is het ok
Deze discussie zal nooit een eenduidig antwoord kennen, iets wat kenmerkend is voor discussies overigens.
Maar laat het elkaar veroordelen dan wel afgelopen zijn, luister naar elkaar, respecteer elkaar ondanks dat je van mening verschilt. 
Laten we alsjeblieft wat liever voor elkaar zijn. Zullen ze dat niet bedoelen met samen komen we de corona door?!


 
WAARDERING

HITS

97

Artikel aangepast: 24-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
25.11.21
Feedback:
Beetje lang (sorry, ik ben een luie lezer), maar mooi pleidooi, recht uit het hart, zo te zien. Keep the spirit up!
Show more
 • Merel de Bonte 25.11.21
  Bedankt voor jouw feedback, en nee zeker geen sorry. Alleen maar goed dat je jouw mening geeft.
24.11.21
Feedback:
Amen. Kan ik me helemaal in vinden.
Show more