Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Samen komen we de corona door

Lieve mensen,
En dan heb ik het even niet tegen een aantal demonstranten die er een puinhoop van maken en daar bedoel ik uiteraard niet de demonstranten mee die gewoon netjes de vergunning hebben aangevraagd en die op een keurige manier hun mening verkondigen zoals is toegestaan. Ook geldt mijn aanhef zeker niet voor de rellende menigte die zonder geweten de boel kort en klein slaan en ook geldt mijn aanhef niet voor mensen die ongevaccinneerde of juist gevaccineerde mensen dom en gewetenloos noemen en die dat dan het liefst via hun social media kanalen de hele wereld in slingeren.
Mijn aanhef is bedoeld voor de mensen die wel al dan niet gevaccineerd zijn, dus eigenlijk voor iedereen die zich niet kan vinden in de bovenstaande beschreven doelgroepen.
Het corona virus met daarbij de onvermijdelijke discussie over het wel of niet vaccineren houdt de wereld in zijn greep.
Mensen die voorheen prima door één deur konden, staan inmiddels lijnrecht tegenover elkaar en dat veroorzaakt spanningen, conflicten en lijdt zelfs in sommige gevallen tot ontvrienden en dan heb ik het niet over dat knopje op facebook waar je op kan drukken. Nee, over echte vrienden die er in voor en tegenspoed voor elkaar zijn en die (bijna) alles met elkaar kunnen delen, behalve die ene verhitte discussie waardoor ze voor goed gebrouilleerd zijn.
Ik vind dit zo ongelooflijk zonde, wat maakt deze discussie in veel gevallen zo ontzettend agressief, waarom kunnen we niet naar elkaar luisteren en elkaars mening  hierin (al is het maar een heel klein beetje meer) respecteren?!
Als je bedenkt dat ieder zijn eigen keuze maakt op basis van zijn eigen gevoel, kun je hier iemand toch niet om wegzetten of veroordelen.
Al vroeg heb ik geleerd om mijn eigen keuzes te maken, voor mezelf op te komen en te luisteren naar mijn intuïtie en mijn gevoel.
Dus eigenlijk doe ik alleen maar wat ik altijd doe, ik maak mijn eigen keuze op basis van mijn eigen argumenten en die beslissing is van niemand anders.
En ik hoop dat iedereen zo zijn eigen beslissing neemt en mag nemen Doe wat goed voelt voor jou en niet wat goed voelt voor die ene twitterende vriendin die goed is voor weet ik hoeveel volgers.
Ik kan mij voorstellen dat je hebt getwijfeld of misschien nog steeds aan het twijfelen bent, ook dat mag!
Ook als je nooit getwijfeld hebt en je keus hebt gemaakt is het ok
Deze discussie zal nooit een eenduidig antwoord kennen, iets wat kenmerkend is voor discussies overigens.
Maar laat het elkaar veroordelen dan wel afgelopen zijn, luister naar elkaar, respecteer elkaar ondanks dat je van mening verschilt. 
Laten we alsjeblieft wat liever voor elkaar zijn. Zullen ze dat niet bedoelen met samen komen we de corona door?!


 
© Merel de Bonte op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
08.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik ben het niet helemaal met je eens, maar mooi geschreven en op een positieve manier je punt gemaakt. Mocht je echt niet begrijpen waarom mensen zo agressief worden door deze discussie, dan mag contact met me opnemen, dan leg ik het je haarfijn uit. Voor beide kanten ;)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Merel de Bonte 12.12.21
    Hoi Maaike,
    Dank je wel voor jouw feedback en prima dat je het niet helemaal met mij eens bent. Dat hoeft ook zeker niet. Ieder heeft zijn eigen mening.
    Bedankt voor jouw bericht! :-)
25.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Beetje lang (sorry, ik ben een luie lezer), maar mooi pleidooi, recht uit het hart, zo te zien. Keep the spirit up!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Amen. Kan ik me helemaal in vinden.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig