Han Maas

Sigrid Kaag - tikkie terug

© Han Maas op 03.07.2021.

Als je zonder autogordel om in een auto zit, al is het achterin, dan kun je een tikkie oplopen. Drink je daarna ook nog champagne dan kan het gebeuren dat je ergens geen herinnering meer aan hebt. Maar daar beroept Sigrid Kaag zich niet op, dat is al te veel gezegd de laatste tijd.

Kaag neemt wel vaker risico, want wie gaat er nu zonder valhelm – weliswaar geënsceneerd en geregisseerd door de D66-partijtop – op een gammele tafel staan dansen?

Diezelfde partijtop heeft zich inhoudelijk bemoeid met de documentaire over Kaag en heeft zelfs in samenspraak met De Vrijzinnig ‘Protestantse’ Radio Omroep geprobeerd haar met terugwerkende kracht gefotoshopt een gordel om te doen. Protestanten knijpen wel meer de kat in het donker.

Het is niet gelukt. Dus stort het journaille zich erbovenop en meldt dat het ministerie voor Buitenlandse Handel ook een vinger in de broeiende Brinta-brij heeft gehad. Journalisten spreken in het saaie heropende Nederland over de ‘handelswijze’ van dit ministerie; maar het gaat niet over handel, het gaat over het handelen, dus is het hun ‘handelwijze’. Flauw om het over een taalfout te hebben? Doet het niet ter zake? Nou, als het journaille erop wijst dat de NPO Ombudsman, die een onderzoek instelt, een vrouw is en zichzelf ook wel Ombudsvrouw noemt, maar dat Ombudsman geleend is uit het Zweeds waarin ‘man’ persoon betekent, vraag ik me af wat dít met de hele kwestie te maken heeft. Angst dat de genderneutrale personen hun gebroddel niet meer lezen?

Een debat is er al geweest, een Tweede Kamerpersoon beweert dat Kaag zich graag door terroristen laat omringen. Ik weet zeker dat deze persoon zijn veiligheidsgordel nooit om heeft en bij iedere verkeersdrempel zijn hoofd stoot. En misschien wel door te veel champagne een stuk in zijn kaag, eh… kraag drinkt. De voorzitter van de Kamer heeft het over ‘vrijheid van meningsuiting’ en grijpt niet in.

Kaag baalt van de documentaire, ze heeft meer dan een tikkie gehad. Ze doet nu een tikkie terug om de zichzelf opgelegde boete voor het niet dragen van de gordel te betalen. D66 zal haar niet laten vallen, want ze zijn met dezelfde veiligheidsgordel vastgegespt. Het mooie van nieuw leiderschap is dat je veel zegt en nog niets hebt gedaan. Dus waarvan moet je aftreden?

De VPRO zal nieuwe documentaires uitzenden – zenderneutraal zal niet gaan. Maar bemoei je voortaan niet meer met slecht ‘amusement’, dat doet RTL/SBS wel.

Frank de Boer is wel afgetreden. Hij heeft een behoorlijke dreun uitgedeeld en krijgt nu een aardig tikkie terug van de KNVB.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
02-08-2023

Hits: 1708

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  21.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk actueel stuk Han met mooie taalgrappen: stuk in de Kaag, een Tikkie. Genoten!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  04.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Actuele column van het zuiverste water, duidelijk met plezier geschreven!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • Alle inzendingen in COLUMN

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden