Voor schrijvers, door schrijvers
Column
469 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

291 Hits

Publicatie op:
Snel kakken heft veroudering op..

Hoe sneller je wandelt, hoe minder snel je veroudert, blijkt uit nieuw onderzoek. Dat verschil is al op 45-jarige leeftijd te zien.

Om precies te zijn gaat het om je hoogste wandelsnelheid zonder dat je rent. Wie als kind een traag wandeltempo heeft, blijkt op 45-jarige leeftijd sneller verouderd te zijn dan wie harder loopt. Hersenen, longen, tanden en het immuunsysteem bleken in een slechtere conditie bij de langzame lopers. 

Bron(nen):   Science Daily

Wij van Absurdistisch Magazine vroegen Prof. Dr. Mr. Ing. R.Leijdecker (1955) van het onderzoeksbureau O.L.L naar zijn mening: Leijdeckers: Er is door mij al eerder een onderzoek gedaan naar dit verband , maar ik zet daar wat buitengemeen interessante kanttekeningen bij. Zo ben ik zelf bijvoorbeeld een langzame wandelaar maar een buitengewoon snelle kakker. Mensen die snel kakken leven langer dan mensen die langzamer kakken. 

Om precies te zijn gaat het om je hoogste kaksnelheid zonder dat je op de plee zit. Wie als kind een snel kaktempo heeft blijkt op 45-jarige leeftijd zelfs te verjongen. Maar omdat ikzelf langzaam wandel heft mijn snelle kaktempo dat weer op, dus zo simpel ligt het allemaal niet.

Zo wees mijn onderzoek ook uit dat mensen die langzaam pissen meer last hebben van ingegroeide teennagels WAARDOOR zij langzamer gingen wandelen en dus sneller ouder werden. Tenzij ook zij sneller kakten.

Ik bedoel maar, er zitten meer haken en ogen. Voor hetzelfde geld kun je poneren dat een kaassouflé de snackequivalent van een landmijn is. Begrijpt u waar ik heen wil? 

Je kunt wel van alles beweren!

Aldus prof. Leijdecker

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Snel kakken heft veroudering op.."

09.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig