Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Column
Inzendingen: 653
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Snif
© Eelco Visser op .
Aantal hits: 363

Een toerist heeft op Schiphol zijn yorkshireterriër in de prullenbak gedumpt. Het hondje mocht het hotel niet in en dan doe je zoiets, toch? Een weldenkend mens vraagt zich af hoeveel slaap, of welk ander ongeldig motief van eigenbelang, aan het gedrag van het baasje ten grondslag ligt. Hij kan zich met goed fatsoen niet verschuilen achter de onwil van het hotel. Dat kan hij overigens sowieso niet, omdat het goede fatsoen ontbreekt. Hoe zeggen we dat: ‘De honden lusten er geen brood van.’
De terriër is een mensenvriend en geen kuitenbijter. Dat had in dit geval net omgekeerd mogen zijn, want dan had ook zijn baasje het hotel niet gehaald. 
De marechaussee wist de man op te sporen en stelde de man voor de keuze: €1500,- boete of afstand doen van de hond. Een te milde regeling in mijn ogen. Ik had het baasje op de boete getrakteerd en hem de hond afgenomen. 

Met de hond zal het zeker goed aflopen. Die zal via de Dierenbescherming een liefdevol baasje vinden. Voor zijn baasje durf ik niet in te staan. Alhoewel hij mij niets misdaan heeft, wens ik hem toch veel onrustige nachten toe. Het spreekwoord ‘Hij is zo ziek als een hond’ is op hem van toepassing. Een verbod om ooit nog eens een huisdier aan te schaffen, is zeker op zijn plaats. 

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Snif"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Column.
26.05.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Hans Van Battel 27.05.20
    Sterk! Ongelooflijk hoe sommige mensen omspringen met het hun toevertrouwde leven... Ik schaam me soms mens te zijn.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !