Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

227 Hits

Publicatie op:
Spoor

In de tijd dat studenten nog in aanmerking kwamen voor een fatsoenlijke studiebeurs noemde een vriend van mij het verstrekken van een studiebeurs aan een student die rechten studeerde ‘indirecte sponsoring van de criminaliteit.’ Ik vond dat te ver gaan, maar ga nu toch geloven dat hier een kern van waarheid in zit. Dit komt door het bericht dat de politie advocaten schaduwt om zo achter de verblijfplaats van voortvluchtige criminelen te komen. 

Advocaten zijn boos en dat snap ik niet. Nou ja, niet... een beetje dan. Dat zij niet gestoord willen worden in hun werk, dat kan ik nog begrijpen. Maar dat zij kwaad zijn omdat zij verdacht worden willens en wetens de verblijfplaats van voortvluchtige zware criminelen geheim te houden terwijl de hele politiemacht in de weer is om de criminelen te vinden, daar snap ik dan weer niets van. Geheimhouding van een verblijfplaats... is dit niet een vorm van criminaliteit? 

Ieder mens heeft recht op bescherming, iedere crimineel heeft recht op een eerlijk proces. Ik ga niet slaan, niet rellen en met stenen gooien, maar dit wil ik even kwijt: de gewone burger die niets met criminaliteit te maken heeft wil veilig over straat lopen zonder bang te zijn om geraakt te worden door rondvliegende kogels in woonwijken. Tegenwerking van opsporing van criminelen, al dan niet uitgevoerd door advocaten, is wat mij betreft een strafbaar feit. Of denk ik nu te simpel en is de rechtsstaat echt ontspoord?


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Spoor"

26.08.20
Feedback:
Goede column, goed te lezen ook. Ik denk dat hier fijne discussies op gevoerd kunnen worden.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig