Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

The Voice - Sound of Silence

‘Hou God voor ogen en je hand voor je lekkers,’ zei mijn oma tegen mijn zusje. Tegen mij maakte ze alleen een opmerking die ik op jonge leeftijd nog niet helemaal begreep: ‘Jongens worden mannen en mannen zijn jagers’ – ze roerde in haar borreltje met suiker en lepelde de pinda’s eruit. ‘Die artiestenwereld is zo rot als een mispel.’ Ze had in de revue gedanst en geacteerd. Bekende namen van acteurs die ‘al lang op de eeuwige jachtvelden’ waren passeerden de spreekwoordelijke revue.

‘Maar het lag niet alleen aan die kerels. Jonge meisjes dachten zich naar de top te kunnen honkebonken. En dan verdwenen ze met hun buik met benen. Waarheen? In een doofpot zit meer om te delen dan in een fooienpot.’

 

Nooit heb ik begrepen waarom een wildvreemde die een liedje zingt gelijk door een zojuist uitgekozen BN’er-coach omhelsd en zelfs geknuffeld wordt. Een BN’er die ons toch vooral het goede voorbeeld wil geven als het om goede doelen gaat, of om je te laten vaccineren. Dat is bij hem ook gebeurd, maar het juiste vaccin tegen zijn ‘kwaal’ moet nog worden ontwikkeld. En tegen billenknijpen is ook geen vaccin.

Een wildvreemde een hand geven vind ik al niet prettig – niet iedereen is even hygiënisch – laat staan zoenen, en nog wel drie keer. Daar zijn we gelukkig van af. De ‘elleboog’ is een raar alternatief en de ‘boks’ niet veilig: omikron is echt niet zo fatsoenlijk dat het zich van contact met knokkels distantieert.

Distantiëren is prima, wegkijken niet. Hoelang gebeurt dit al, en wie wist wat nu iedereen weet wat ie al wist, wat ie niet wilde weten? Zoals John de Mol. Zijn zwager, die heeft hij keihard aangepakt. En de vrouwen moeten zich melden – waarom doen ze dat niet?

John heeft andere dingen aan zijn hoofd binnen zijn machtige imperium, waar tegendraadse medewerkers best gelijk kunnen hebben, maar altijd bezwijken onder het gewicht van een verstoorde arbeidsrelatie. Daar heeft John juristen voor, zoals elk bedrijf die heeft waar billenknijpen en machtsmisbruik voorkomt. Overal dus.

John zal zich zorgen maken over de kijkcijfers én de ‘uitvindster’ daarvan, Angela de Jong. In haar billen knijpen? Nee, als het niet echt hoeft… Maar twee keer per dag Angela in talkshows of Ab Osterhaus? Nou, die keuze is snel gemaakt. Hoe zit het trouwens met de kijkcijfers van die talkshows, hoe wordt het optreden van Angela beoordeeld? Doet ze dat zelf? Een onderzoek waard, lijkt mij. Nee, niet volgens dat vreselijke cliché van ‘de slager en zijn eigen vlees’. Alsjeblieft zeg. Zwijg dan liever.

© Han Maas op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
22.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed geschreven Han. Sound of Silence, pijnlijk waar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed geschreven Han. Sound of Silence, pijnlijk waar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig