1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  433 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Treinkarretje

Publicatie op : 13-09-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Treinkarretje

41 Hits.

Treinkarretje.

“Nee oma, jij moet er in! Ik wil dat niet!! Ik ga met opa daarheen! “  En ze wijst naar de uitgang. Ik denk na. Zal ik het doen of niet doen? Maar ze klinkt heel overtuigend, "jij moet er in! "

Bijna drie is ze onze kleindochter Emma. We zijn met haar bij het spoorwegmuseum. Daar komen we vaker, vooral als opa ook mee komt oppassen. We gaan eerst met de bus naar het station en dan met de trein naar het spoorwegmuseum. Dat vindt ze geweldig. Deze keer was baby (haar pop) ook mee. Baby mocht naast haar en opa zitten en ze liet baby alle mooie dingen onderweg zien.

Als we bij het spoorwegmuseum zijn willen we eerst even koffiedrinken, maar daar denkt zij anders over. De vorige keer is ze met papa en mama geweest en heeft nieuwe dingen gezien. Waarvan wij dachten daar is ze nog te klein voor. Die moeten opa en oma nu zien natuurlijk!  "Daar moeten we heen" zegt ze en wijst. Bij de ingang staat iemand die dingetjes uitdeelt die je om je nek kunt hangen. “ook voor mijn oren” zegt Emma en ze krijgt een koptelefoon.  "Opa en oma ook ", zegt ze.

Daarna huppelt ze voor ons uit naar de lift. Dit is een wiebellift opa en oma". En hij wiebelt inderdaad erg heen en weer. Dan komen we in een soort oud dorpje, waar ook een station is. Maar ze loopt zo snel dat we er zo door zijn!

En dan moeten we dus naar het treinkarretje. ……  oma stapt in en denkt een klein ritje te maken….

Ik houd helemaal niet van dit soort dingen dus brrr.  Het karretje rijdt een eindje en stopt. Het is helemaal donker om me heen en ik zie geen deur. Denk moet ik er hier nu uit?

Dan begint het karretje ineens te draaien en gaat de andere kant op. Heuvel op heuvel af, onderweg zie ik rook. En ineens een trein die opduikt vanuit het donker met een machinist met de handen omhoog. Ik schrik me rot. Ik krijg ineens vreselijk de slappe lach. Hier zit ik in mijn eentje in een mini achtbaantje. Dat heeft onze kleindochter toch maar mooi voor elkaar gekregen! Het treintje stopt, gelukkig ik mag er weer uit!

Daar staan ze opa en Emma. "Volgende keer mag opa" zeg ik. "Nee oma jij moet er in, opa vindt dat niet leuk !!! "

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.09.21
Feedback:
Ik zie het voor me. Leuk geschreven, Diana.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.09.21
Feedback:
Leuk verhaal!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Oma heeft geduld
59
Lezen?