Voor schrijvers, door schrijvers
546 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

363 Hits

Publicatie op:
Verveel
Tot nu toe red ik mij aardig, qua thuisvermaak. Valt me niks tegen. Online sporten, kan ik iedereen aanraden. Mijn mobieltje gebruik ik tegenwoordig om te telefoneren, kan ik ook iedereen aanraden. Beetje praten enzo, echt leuk. En ik  loop alvast vooruit op de grote 'voorjaarsschoonmaak.' Als je mij dat een jaar geleden had voorspeld, waren we waarschijnlijk geen vrienden gebleven. Maar nu kan ik domweg genieten van al dat gepoets.

Als kind kon ik beduidend minder goed opschieten met mijn vrije tijd. Ik herinner me saaie zondagmiddagen die me deden verlangen naar maandagochtend. Lekker weer naar school. Wanneer mijn zusje en ik op zo'n middag in de 'ruzie om niks fase' belandden, luidde het advies van mijn moeder steevast: 'Zoek elkaar dan niet op.' Geen speld tussen te krijgen. Allebei een kant op en het werd vanzelf weer koek en ei. 

Deze aanpak werkt niet voor iedereen. Zo valt het mij op dat er online beroepsvervelers aktief zijn op diverse fora. Een voetbalbericht bijvoorbeeld over de nieuwe aankoop van FC Utrecht biedt voldoende voeding voor een persoonlijk conflict tussen 'kakkerlak87' en 'jodeehh_for_ever.' Juist, het nieuwtje ging niet eens over Feyenoord en Ajax. Dat zal deze online hooligans aan hun kale kop roesten, want hun rivaliteit houdt zich niet aan topics. 'Die trainert van jullie is arregante tuinkaboutah met een spraakgebrek',  aldus kakkerlak87. Waarna jodeehh_for_ever laat optekenen dat die van hen 'in de bejaardengevangenis se eige achtenaam mot gaan lope oplepele.' Best geinig bedacht trouwens. 

Zoals gezegd, rivaliteit houdt zich niet aan topics. Zeker nu er in de stadions zo weinig te knokken valt, moet die vijandigheid op afstand voortgezet worden. En dat gaat ver hoor, want laatst trof ik deze twee topicbevuilers zelfs tegen op het overgangsforum van Libelle. (Via opvliegers, nachtzweten en hormoonschommelingen zit je zo op de schommelingen in de stand van de eredivisie. Ik bedoel maar). 

Wat ik op dat forum te zoeken had? Ja, hoor eens...mag ik mij ook eens vervelen?

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Verveel"

26.03.20
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 26.03.20
  Leuk Tryntsje. Hoewel ik zwaar allergisch ben voor internetreaguur ders, word ik toch van tijd tot tijd, door mijn eigen stomme schuld, met hen geconfronteerd.
  Heel herkenbaar dus.
 • W.J. (Hans) Villerius 27.03.20
  Heel onderhoudend en duidelijk stukje met slechts één klein vergissinkje. In de 2/3 na laatste regel gebruik je een rare uitdrukking. Je schrijft: ''trof ik (...) tegen". Je bedoelt waarschijnlijk trof ik aan of anders kwam ik tegen. (Al wil ik een opzettelijke taalfout uit verveling niet uitsluiten.)

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • De (Duhh) mensentaal (318) Eelco Visser 22-04-2020

  De interpretatie van onderzoeksbevindingen door wetenschappers en datgene wat hierover in de pers verschijnt, het is een wereld van verschil. Wetenschappers zouden hebben ontdekt dat honden hun...

  Lees meer: De (Duhh) mensentaal