Voor schrijvers, door schrijvers
521 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

151 Hits

Publicatie op:
Valse noten
Wie heeft bepaald dat de zwarte toetsen van een piano zwart zijn en de witte toetsen wit?
Als die morgen worden omgewisseld, zouden pianisten dan in de war raken, of weten ze de tonen dan nog evengoed te raken zonder ook maar één valse noot te spelen?
Waarom worden donkere mensen zwart genoemd terwijl ze meestal bruin zijn, en blanken wit, ook al zijn ze eerder ivoorkleurig? Om onderscheid te maken, zodat je weet over wie je spreekt? Maar we hebben toch allemaal een naam?
In iedere toets schuilt een valse toon, zwart of wit. Maar alle toetsen samen, zijn in perfecte harmonie om mooie klanken voort te brengen.
Een halve en een hele noot zijn opgeteld meer dan één.
 
 
(Geïnspireerd op Ebony & Ivory - Paul McCartney)

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Valse noten"

09.03.21
Feedback:
De goede toets aangeraakt!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • FIEMEL...HET BESTAAT (267) Paco Painter 18-08-2020

    Samen met collega Fröhlich zit ik in de auto op weg naar een cliënt van ons accountantskantoor..Fröhlich vraagt om welke klant het gaat.‘Geen idee, Fröhlich,’ zeg ik opgewekt. ‘Ik heb alleen zijn...

    Lees meer: FIEMEL...HET BESTAAT