Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Verkoop jezelf

 
Wie we zijn is hoe we onszelf verkopen?
De winnares van "The Masked Singer" ter vergelijking met de gast kunstenaar in "Alleen Elvis blijft bestaan" .
Een 35-jarige carrière als zangeres ten opzichte van een even lange carrière als kunstschilder.
Een houding is alles tegenwoordig. Jezelf verkopen ook.
Het gaat er volgens mij om wat er werd gezegd in een quote van BB King.  Deze laatste beweerde dat er in zijn entourage veel betere muzikanten zaten dan hemzelf... "But they are not BB King" .
Sandra. Een stem als een klok. Eentje waarmee je kan uitpakken. En toch is het haar nooit gelukt om zichzelf te overstijgen na " j'aime la vie" .
Bewijs dat je talent torenhoog mag zijn, als je jezelf niet kan verkopen... red je het niet.
Een kunstenaar die veel heeft gezegd maar tegelijkertijd ook weinig, die een werk van meer dan 2 miljoen euro verkoopt, is daartegenover van een andere klasse.
Zet deze twee personen naast elkaar. De ene kruipt in haar schulp met het besef van wat de ander heeft bereikt met zijn werk. Zichzelf kapot relativerend in de hoogste graad van bescheidenheid, waardoor je bijna letterlijk iemand een schop onder zijn kont zou willen geven, in de hoop dat ook die bescheidenheid kilometers ver weg vliegt. Want bescheidenheid kan je talent in de weg staan.
Het besef dat we allemaal maar mensen zijn en proberen onze weg te vinden in waar we dagelijks mee bezig zijn, op professioneel of hobby-istisch vlak. Ontdekken of willen ontdekken waar we plezier in beleven en goed in zijn, maar gefnuikd wordt door ons al te bescheiden zijn, omdat we dat in onze opvoeding zo hebben meegekregen of niet, kan bepalend zijn hoe we hiermee verder in het leven staan. Balanceren tussen bescheiden zijn, liever dan de indruk te geven arrogantie te gaan vertonen. Sandra is duidelijk nog steeds verbaasd dat ze is gewonnen. Michaël vindt het de logica zelve dat hij als een begenadigd nog levendig kunstenaar, de vraag van zijn werken groter is dan zijn aanbod. En ook luidop durft te zeggen dat het hem ook als dusdanig niet interesseert.
Twee mensen die heel verschillend met hun talenten omgaan. Een goede verkoper is alles.
© A Waegeman op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
11.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
het is jammerlijk. Al zijn er nog mensen die nederigheid kunnen waarderen

Hemzelf=hijzelf
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig