Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

278 Hits

Publicatie op:
Verwende BN'ers stoppen met Corona
Opgelucht las ik het bericht dat BN-ers niet meer mee doen. Eindelijk. Ik heb het helemaal gehad met dat, voor mij onbekende, volk. Je kunt geen tv-programma meer bekijken of een zogenaamde BN'er moet de quiz, het spelletje of het praatprogramma opleuken. Steeds vaker blijft het daar dan ook nog niet bij maar heeft de betreffende BN'er ook nog het idee dat zij/hij haar of zijn mening over wat voor onderwerp dan ook en niet gehinderd door enige kennis van zaken breed moet delen. Een bericht dat die BN érs niet meer meedoen is dan ook meer dan welkom.
 
Mijn opluchting was echter maar van korte duur. Wat blijkt? De Bn'ers doen niet meer mee aan de uitvoering van de Coronamaatregelen en sterker nog ze verzetten zich zelfs tegen de maatregelen. Wat kan hier toch de reden voor zijn anders dan persoonlijk teruglopende inkomsten ten gevolge van die maatregelen? Wat leert enig onderzoek? Ze hebben de nodige twijfels bij de zinvolheid en consistentie qua uitvoering van de huidige maatregelen. Daar hebben ze dan wel weer een punt. De regering weet met de maatregelen wel de nodige twijfels te zaaien over de zinvolheid en dan is het goed dat er meer duidelijkheid komt.
 
Op grond van een completer beeld en meer inzicht kun je dan voor jezelf bepalen of je je kunt vinden in de maatregelen en gemotiveerd bent om aan de uitvoering mee te werken. Echter vragen stellen en gelijktijdig al een expliciet standpunt innemen wekt niet de indruk dat de intentie van die BN'ers is om mee te doen aan de beste aanpak. Het standpunt zonder beter inzicht is er al: We doen niet meer mee. Een dergelijke houding komt me bekend voor van mijn kinderen in de koppigheidsfase. Als volwassenen ook alleen maar hun zin willen hebben en geen rekening houden met anderen noem ik dat verwendheid.
 
Gelukkig kunnen we de hardwerkende mensen in de zorg niet betrappen op dergelijk verwend gedrag. Zij doen nog steeds heel hard mee om het aantal slachtoffers van Corona tot een minimum te beperken. Voor mij zijn en blijven dat dan ook de echte BN'ers. De Beste Nederlanders.
 
Henk

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Verwende BN'ers stoppen met Corona"

17.03.21
Feedback:
Paco jij schrijft net als Annemarie de sterren van de hemel.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig