1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  415 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 08-08-2021

Hits: 158

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Voor de overlevenden

Aangepast: 08-08-2021

In Nederland sterven jaarlijks tienduizenden mensen aan de genots- en voedingsmiddelen die ze door hun strot, aderen, neus of longen jagen. De helft van onze bevolking leidt aan overgewicht door te veel of verkeerd eten. Je kan erop wachten tot mensen op steeds jongere leeftijd het loodje leggen.

En toch is de bevolking in Nederland in anderhalve eeuw vervijfvoudigd naar een dikke zeventien miljoen. We zijn verplicht om zo lang mogelijk te blijven leven, ook als we daar geen zin in hebben. Medicijnen en vaccinaties maken het probleem van overbevolking alleen maar erger. Als dat zo doorgaat worden we over een tijdje verplicht woningzoekenden onder te brengen op onze zolderkamers. Of moeten we nederzettingen stichten in Mongolië of Siberië.

Een Ierse immunoloog waarschuwt dat mensen die gevaccineerd zijn tegen corona binnen tien jaar de pijp uitgaan. En dat jongeren onvruchtbaar worden door zo’n prik. Voor de overlevenden biedt dat perspectief op rust, ruimte en schone lucht. Geen woningnood en vluchtelingen meer en wereldwijd herstelt het klimaat zich. Onbegrijpelijk dus dat groepjes extremistische anti-vaxxers medewerkers van priklocaties intimideren door een camera in hun gezicht te duwen en te dreigen hun gegevens te bewaren omdat zij medeschuldig zouden zijn aan de gevolgen van inenten.

Behoor je tot de radicale anti-vaxxers? Bijt je dan door de beperkende coronamaatregelen en juich het enthousiasme tot vaccineren toe. Draag je steentje bij en maak tot het uitbreken van die massale sterfte ruimhartig gebruik van je vrijheid om je niet te laten prikken. Ga de deur uit als je corona hebt. Besmet de collega met longklachten die het op jouw baan heeft voorzien. Neem die lastige wethouder met d’r zwakke immuunsysteem te grazen, net als je vader met zijn haperende hart dat maar blijft kloppen terwijl jij op de erfenis wacht. Heb je die tien jaar overleefd, dan kan je een heilstaat stichten en dwarsliggers heropvoeden met jouw ideeën en in jouw vrijheid.

Waar wacht je op?

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.09.21
Feedback:
Geweldig, je cynisme! Strak geschreven!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
HEMA
652
Lezen?
Annemiek
576
Lezen?
Lot
509
Lezen?