Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Blog
Inzendingen: 655
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Vrijdag de 13e
© Luc Verschuren op .
Aantal hits: 285

Bodemvissen. Aandelen kopen omdat ze nu toch wel genoeg gezakt zijn. Vergeet het maar! Het is als een mes dat valt, dat moet je niet proberen te vangen. Cash is King! En dat blijft de komende maanden zo.

 Het wiel is al uitgevonden, het werkt prima, het is waarschijnlijk optimaal zo. U hoeft het zelf dus niet meer uit te vinden. Zo gaat het ook op de beurs. U hoeft het voortouw niet te nemen, dat is enkel weggelegd voor de best geïnformeerde lieden en de durfals met voldoende geld. Pensioenfondsen die wel moeten. Geduld is het devies hier. Tijd voldoende om je nog maar eens te verdiepen in de financiële vergoeding die er is voor durfkapitaal. Het dividend.

 Er zijn bedrijven waarvan het dividend net zo heilig is als de paus in Rome. Het wordt jaarlijks uitgekeerd aan aandeelhouders. Wie op zoek gaat komt verrassingen tegen. Dividend van meer dan 10%. Daar wordt het interessant. Voorwaarde is dan even wel dat de koersen niet nog verder gaan dalen en dat weet inderdaad niemand. Maar verdiep je gerust eens in het fenomeen dividend. Er zitten ware parels bij! Zo heeft Shell nog nooit dividend overgeslagen, dus ook in slechtere tijden volgt toch een uitkering. Of, het moet dit jaar anders zijn. Wie het weet, mag het zeggen.

 Vandaag vrijdag de 13e, lijkt mij een uitstekende dag om maar eens met een blog te starten hier op deze site, daar kun je de ontwikkeling van het herstel van de beurs meelezen waar ik vanaf vandaag verslag van zal doen.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Vrijdag de 13e"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Column.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !