Voor schrijvers, door schrijvers
550 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

342 Hits

Publicatie op:
Vrijdag de 13e

Bodemvissen. Aandelen kopen omdat ze nu toch wel genoeg gezakt zijn. Vergeet het maar! Het is als een mes dat valt, dat moet je niet proberen te vangen. Cash is King! En dat blijft de komende maanden zo.

 Het wiel is al uitgevonden, het werkt prima, het is waarschijnlijk optimaal zo. U hoeft het zelf dus niet meer uit te vinden. Zo gaat het ook op de beurs. U hoeft het voortouw niet te nemen, dat is enkel weggelegd voor de best geïnformeerde lieden en de durfals met voldoende geld. Pensioenfondsen die wel moeten. Geduld is het devies hier. Tijd voldoende om je nog maar eens te verdiepen in de financiële vergoeding die er is voor durfkapitaal. Het dividend.

 Er zijn bedrijven waarvan het dividend net zo heilig is als de paus in Rome. Het wordt jaarlijks uitgekeerd aan aandeelhouders. Wie op zoek gaat komt verrassingen tegen. Dividend van meer dan 10%. Daar wordt het interessant. Voorwaarde is dan even wel dat de koersen niet nog verder gaan dalen en dat weet inderdaad niemand. Maar verdiep je gerust eens in het fenomeen dividend. Er zitten ware parels bij! Zo heeft Shell nog nooit dividend overgeslagen, dus ook in slechtere tijden volgt toch een uitkering. Of, het moet dit jaar anders zijn. Wie het weet, mag het zeggen.

 Vandaag vrijdag de 13e, lijkt mij een uitstekende dag om maar eens met een blog te starten hier op deze site, daar kun je de ontwikkeling van het herstel van de beurs meelezen waar ik vanaf vandaag verslag van zal doen.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Vrijdag de 13e"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • De prins en de vroege vogel (350) Han Maas 18-04-2020

    Iemand op zijn uiterlijk of leeftijd beoordelen is niet netjes. Ik zal dat nooit doen. Het is vroeg in de ochtend. Ik trek stevige wandelschoenen aan en wil nu wel eens zien of er meer vogels zijn in...

    Lees meer: De prins en de vroege...