Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

198 Hits

Publicatie op:
Vuurtje stoken

Zondagavond vroeg ik mij tijdens het kijken naar Op1 af of de redactie door de invallende winter van het pad was geraakt. Het leek hen een goed idee om twee schaatsfanaten uit te nodigen om een pleidooi te houden voor het organiseren van de Elfstedentocht nu de kans bestaat dat er weer natuurijs aan zit te komen. Er ligt nagenoeg geen ijs op de route, maar dat schijnt geen belemmering te zijn. Ze stoken bij Op1 een vuurtje op dat door de voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, Wiebe Wieling, al in het najaar was gedoofd. En een ieder weet waarom: corona. 

Dat liefhebbers van natuurijs in een staat van opwinding geraken nu de vorst in het land is, dat snap ik wel. Maar dat schaatsfanaten voorstellen om ter meerdere glorie van henzelf de Elfstedentocht binnenkort te houden, daar kan ik geen begrip voor opbrengen. Zij denken dat alle toeschouwers rustig thuis blijven zitten, zodat zij als semi-professionele schaatsers dan in alle rust coronaproof de Elfstedentocht kunnen rijden. Hoe irreëel is dat? 

Ons land is zo langzamerhand wel verzadigd met onruststokers. Ik raad een ieder aan om even rustig bij de kachel te gaan zitten. Dan kunnen de hersenen weer op temperatuur komen en keert het gezonde verstand weer terug. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Vuurtje stoken"

© Eelco Visser
09.02.21
Feedback:
Ben het helemaal met je eens Eelco, maar ja, de mensheid hé? Altijd de hoop blijven houden terwijl de feiten anders spreken.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.02.21
Feedback:
Goed geschreven Eelco.
Ook ik ben het hiermee helemaal eens.

  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.02.21
Feedback:
Goed geschreven en ik ben het inhoudelijk met je eens.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig