Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Wat een trieste dag…..
Inzendingen: 648
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Wat een trieste dag…..
© Harry Boerkamp op .
Aantal hits: 128
Wat een trieste dag was 6 januari 2021 voor de democratie. Met verbazing zat ik ’s avonds aan de buis gekluisterd, kijkend naar iets dat ik niet voor mogelijk had gehouden. ’s Middags had Trump zijn fans opgeroepen naar het Capitool te gaan waar leden van het Congres de verkiezingsoverwinning van Biden definitief zouden maken.Een paar uur later bestormden ze het Capitool. 
Vanaf de dag van de verkiezingen in november had hij Republikeinse senatoren onder druk gezet om hem te steunen in de leugen dat de verkiezingen gestolen waren. Als slaven volgden verschillende van hen de president in zijn beweringen, bang er anders in de toekomst mogelijk op afgerekend te worden.
Naar mijn mening zijn er verschillende redenen waarom het zo mis kon gaan. Een terugblik:
1. De Democratische partij had Hillary Clinton in 2016 als presidentskandidaat gekozen. Hillary zou de eerste vrouwelijke president moeten worden maar ze ( en de campagneleiding) maakte verschillende fouten o.a door niet op te komen voor de vergeten middle class en door zwarte kiezers van haar te vervreemden. Alhoewel ze meer stemmen verzamelde dan Trump, ging hij er door het Amerikaanse verkiezingsstelsel met de winst vandoor.
2. De Republikeinse partij. Door de zakenman Trump de nominatie als presidentskandidaat te geven in 2016 stortte de partij zich in een ongewis avontuur. Trump zag helemaal niets in het bestaande politieke establishment en zaagde dan ook vanaf het begin van zijn presidentschap aan de poten van het stelsel.
3. De sociale media als Twitter en Facebook. Op deze media had hij tientallen miljoenen volgers. Zuckermann en consorten lieten Trump 4 jaar lang ongestraft leugens vertellen. Twee weken voor zijn aftreden komt men eindelijk tot het besef dat daar een eind  aan moet worden gemaakt.
4. De Republikeinse partij. De moed ontbrak Trump, het ongeleide projectiel, tot de orde te roepen.
 
Op Biden rust bijna een onmogelijke opgave. Namelijk het land te verbinden en de kiezers weer vertrouwen te geven in de politiek. Ik wens hem veel sterkte.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Wat een trieste dag….."

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Column.
08.01.21
Feedback:
Sterkte heeft ie wel nodig ja. Goed gedaan, Harry
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Harry Boerkamp 08.01.21
    Bedankt voor je reactie, Nicole
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !