Voor schrijvers, door schrijvers
550 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

104 Hits

Publicatie op:
Wat zit dat pluche toch lekker…..
Vaak kijk ik ‘s avonds naar Nieuwsuur. Zo ook gisteravond. De uitzending was nauwelijks begonnen of de presentator meldde dat ze gingen overschakelen naar Den Haag. Zoals bekend was de vorige week in het kabinet over de gevolgen van de toeslagenaffaire gesproken. Nienke de Zoet meldde dat Rutte had besloten het niet nodig te vinden dat het kabinet aftrad. Hoeveel boter kun je op je hoofd hebben dacht ik. Rutte legde de bal bij de andere partijen in de coalitie. Ze moesten hem maar even laten weten hoe ze erover dachten, dan zou vrijdag a.s. de definitieve knoop daarover worden doorgehakt.
Als er ooit een reden voor een kabinet was geweest om af te treden dan was het wel na het uitkomen van het vernietigende rapport van de speciale Tweede Kamer commissie over de toeslagenaffaire. Zesentwintig duizend ouders raakten door toedoen van de belastingdienst in ernstige financiële problemen, raakten hun baan of huis kwijt, kwamen in ernstige psychische problemen, gingen scheiden etc.
Als er ooit een reden was geweest voor Rutte om af te treden dan was het nu wel. Vermoedelijk vindt hij dit geen geschikt moment om af te treden vanwege de Corona pandemie, maar dat is een oneigenlijk argument in mijn ogen. Het maakt twee maanden voor de verkiezingen namelijk geen bal uit of het kabinet demissionair zou worden. Onderwerpen waarover grote beslissingen in de komende maanden moeten worden genomen, staan niet meer op het programma. Bovendien zitten het kabinet en een groot deel van de oppositie op een lijn over Corona en de genomen maatregelen. De enige reden dat Rutte niet aftreedt, is m.i. dat het pluche zo lekker zit. En het maakt natuurlijk een vreemde indruk als je nu aftreedt en over drie maanden weer lijsttrekker bent alsof er niets gebeurd is. Iemand in het bedrijfsleven zou na zulke blunders allang de laan zijn uitgestuurd.
Rutte is overigens niet de enige met boter op zijn hoofd. Lodewijk Asscher valt hetzelfde te verwijten. Hij was degene die de belastingdienst met de bizarre regels opscheepte. Over drie maanden is gelukkig het woord aan de kiezer. Is het niet eens tijd voor een frisse wind?

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wat zit dat pluche toch lekker….."

13.01.21
Feedback schrijfkwaliteit
Goeie column en ik vind ook dat je gelijk hebt. Als gevallen kabinet kan de regering demissionair de aankomende twee maanden de coronacrisis aanpakken en over twee maanden zien we dan bij de verkiezingen wel wie er gekozen gaat worden. Of er een frisse wind komt en of die wel zo fris is moet dan nog blijken.
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • De prins en de vroege vogel (350) Han Maas 18-04-2020

    Iemand op zijn uiterlijk of leeftijd beoordelen is niet netjes. Ik zal dat nooit doen. Het is vroeg in de ochtend. Ik trek stevige wandelschoenen aan en wil nu wel eens zien of er meer vogels zijn in...

    Lees meer: De prins en de vroege...