Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Inzendingen: 658
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Wielrenners hebben geen drinkpauze
© Bas Oosterlaken op .
Aantal hits: 618

Ik zat met de familie te kijken verbaasd naar de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV. Eerste helft, ze waren 22 minuten aan het voetballen, werd een drinkpauze ingelast vanwege de warmte. Tuurlijk het was warm deze zaterdag. Boven de 30 graden. Maar de wedstrijd begon pas om vijf uur en de zon stond al niet meer in het stadion. 'Wat een watjes' riep ik naar de tv.

Mijn broer nam het op voor de voetballers. 'Jaja, wanneer heb jij voor het laatst zo’n inspanning geleverd?' In de veronderstelling dat ik alleen op de bank naar sport kijk. Wat meestal ook zo is. Nu kon ik toevallig mooi pareren. 'Gistermiddag nog. Drie uur gefietst en pas op de helft ergens wat gedronken.' Daar had hij niet van terug zag ik. 'En dit zijn topsporters.' Van mening veranderen deden we beide niet.

In de tweede helft weer een drinkpauze. Na 90 minuten verbazing. Want geen verlenging zoals normaal gesproken, maar direct de beslissende strafschoppen. Ook vanwege de warmte? Mijn broer keek me al verwachtingsvol aan. 'Wat een watjes' riep ik.

Ik heb veel wielrennen gezien de laatste tijd. Waar ze zes uur in de brandende zon fietsen. Misschien ligt het daar aan. Ik moet nog weer even wennen aan het voetbal. In de Tour de France zag ik Belg Philippe Gilbert in een afdaling een onvrijwillige salto maken over de railing. Om daarna met veel pijn op een nieuwe fiets te kruipen en de etappe uit te rijden. Om er daarna in het ziekenhuis pas achter te komen dat hij zijn knieschijf had gebroken tijdens de salto.

Andere uiterste. Braziliaan Neymar op het WK die elke keer een minuut op de grond lag als hij werd getroffen door een blik van een tegenstander. En pas weer opstond na een strenge-doch-rechtvaardige blik van scheidsrechter Bjorn Kuipers. De komende maanden staat weer voetbal op het programma. Ben ik blij mee. En ik ben blij dat de no-nonsense boeren van De Graafschap en FC Emmen dit jaar de eredivisie versterken.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Wielrenners hebben geen drinkpauze"

Geschreven door Bas Oosterlaken . Geplaatst in Column.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !